canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Azerbaycanda transseksuallar getdikce çoxalır!

Azerbaycanda transseksuallar getdikce çoxalır!


Cinsiyyetini deyişdirenler – Transseksuallar

Estetik-plastik emeliyyatların bir növü kimi bu gün dünyada cinsiyyyet deyişdirme kimi emeliyyatlar da reallaşdıılır. Daha çox kişilerin qadın olma isteyi üzerine heyata keçirilen bu cür emeliyyatlar bir neçe il öncesine qeder bizim ölkemizin hüdudlarından kenarda idi. Amma bu gün bizim insanımızın da istifade etdiyi cinsiyyet deyişme emeliyyatları neden artır?
Kimisinde anadangelme, kimisinde sonradan emele gelmiş cins deyişmek isteyi vaxt keçdikce özünü büruze verir. Dövrümüzde bele hallar artıq adi hadiseye çevrilib. Düzdür, bizim ölkemizde buna normal baxmırlar. Bu bizim mentalitetimize yaddır. Ölkemizde barmaqla sayılacaq qeder transseksual var. Onlar da cemiyyetin qınağına tuş gelmemek üçün evden bayıra çıxmırlar. Amma bu o demek deyil ki, bizim ölkemizde bu proses dayanıb.

Azerbaycanda transseksuallar getdikce çoxalır!

Azerbaycanda cinsini deyişdirmek üçün hekime müraciet edenlerin sayı günü-günden çoxalır. Daha çox kişiler qadın olmaq arzusundadır. Mütexessisler bildirir ki, qadının kişiye çevrilmesi emeliyyatı daha ağırdır, neinki kişinin qadına. Qadının kişiye çevrilmesi üçün aparılan emeliyyat iki merheleli olub 12 saat davam edir, birinci merhelede orqanın deyişdirilmesi prosesi baş verir, ikinci merhelede ise protezler yerleşdirilir. Kişini qadına çevirmek üçün edilen emeliyyat ise önceki emeliyyatdan daha asandır. Bu emeliyyat 2-4 saat davam edir ve bir merheleli olaraq heyata keçirilir.

Ele insanlar da var ki, özünü hem kişi, hem de qadın kimi hesab edir. Bu cür insanlara ikicinsiyyetli deyirler. Onlar iki cinsden birini seçir, ya qadın olur, ya da kişi. Bu emeliyyatla heyata keçirilir.

Kişiler niye qadın olmaq isteyir?

Fiziki baxımdan qadına xas özelliklere sahib, lakin cinsiyyetine göre kişi olan insanlar transseksual adlanır. Bu eksine de ola biler, qadın olub özünü kişi kimi hiss edenler de var. Tibb elmine göre


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
kenannnnn10 [OFF] (30.12.2017 / 12:54)
deyismesem ozumu oldurecem(((
kenannnnn10 [OFF] (30.12.2017 / 12:52)
mende deyismek istirem
ASTROLOQ! [OFF] (03.04.2016 / 19:32)
Axmaqliqdir
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7068 / 1101