canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yemekden sonra bunlari etmeyin

Saglam olmaq ucun bu wertlere emel etmek lazimdir:
1. Yemekden derhal sonra siqaret cekmeyin. Mutexessisler bildirirler ki, yemekden sonra cekilen 1 siqaret 10 siqaretin verdiyi ziyani verir. Bu ise xerceng riskini artirir.
2. Meyve yemeyin. Yemekden derhal sonra meyve yemek medenin hava ile dolmasina sebeb olur. Meyvenin yemekden 1 saat once ve ya 1 saat sonra yeyilmesi orqanizm ucun faydalidir.
3. Yemekden derhal sonra cay icmeyin. Yemekden sonra cay icmek bizde enene halini alsa da arawdirmalar gosterir ki, cayi yemekden yalniz 30-60 deqiqe sonra icmek saglamliga fayda vere biler. Cay yarpaqlarinda yuksek miqdarda turwu oldugu ucun qidada olan proteinlerin menimsenilmesini cetinlwedirir. Vitaminlerin orqanizm ucun faydaliligini azaldir.
4. Yemekden sonra belin kemerini sixmayin. Yemek yeyildikden sonra belin kemerle sixilmasi bagirsaq duyunlenmesine sebeb ola biler.
5. Yemekden derhal sonra idman etmeyin. Yemekden sonra gezintiye cixmaq, idmanla mewgul olmaq vitaminlerin orqanizm terefinden tam sorulmasini engelleyir. Yaxwi olar ki, gezmeye yemekden 1-2 saat sonra cixasiniz.
6. Yemekden sonra duw qebul etmeyin. Cunki cimen zaman orqanizmde qan dovrani suretlenir. Bu ise medeye geden qanin azalmasina sebeb olur. Medeye qanin az getmesi ise hezm prosesini zeifledir.
7. Yemekden derhal sonra yatmaq olmaz. Bu zaman hezm prosesi cetinlewir, bagirsaqlarda ve medede problemler yaranir. Hezmde yaranan problemler ceki artimi ile neticelenir ki, bu da arzuolunmazdir.


Şerhler:
_ANAR_222 [OFF] (18.08.2012 / 04:30)
tewekkur
gozellergozelim [OFF] (21.07.2012 / 18:49)
Men yemey yeyib cimirem
Sehra_aslani [OFF] (21.07.2012 / 17:17)
Elaa
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7085 / 1241