canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SATANIZM...

SATANIZM...


Satanizm şeytana ibadet, onu tanrı kimi qebul etmek menalarını bildirir. Satanizm eyni zamanda insanın özünü ilahileşdirmesi, istek ve arzularını heyatın yegane meqsedi hesab etmesidir.
Tarixde satanizme oxşar cereyanlar olsa da, onlar esasen gizli fealiyyet gösterirdiler. XX esrin evvellerinde nisbeten açıq fealiyyet gösteren Alister Krouli sehrbazlıqla meşğul olur, qanlı ayinler teşkil ederek heyvanları öldürürdü. O, şeytan terefinden telqin olunduğunu iddia etdiyi "Qanun Kitabı"nın müellifidir. Krouleye göre, insan ne istese, neticesini fikirleşmeden etmelidir. Ümumiyyetle, bu fikir satanizmin esas felsefesidir. Krouley hemçinin müqeddes olan bütün mefhumlara heqaret etmeyi, cinayeti ve tecavüzü tebliğ edirdi.
Satanizmin geniş yayılmasında ve resmen kilse kimi fealiyyet göstermesinde Amerika Birleşmiş Ştatlarının Çikaqo şeherinde doğulmuş ve sonralar Kaliforniyaya köçmüş Anton Szandor La Vey esas rol oynamışdır. O, müasir satanizmin banisi hesab olunur. La Vey evveller musiqiçi kimi fealiyyet göstermiş, sonralar sirkde işlemiş ve nehayet morqda polis fotoqrafı vezifesinde çalışmışdır. O, 1966-cı il aprel ayının 30-da Şeytan Kilsesini qurmuşdur. Az sonra vahimeli filmler çeken bir rejissor terefinden filme devet almış, orada iblis rolunda çıxış etmişdir. Qorxulu sehnelerle dolu bu film onun şöhretlenmesi üçün tramplin rolu oynamış ve onu maraq dairesine çevirmişdir.
La Vey hem de satanistlerin esas kitabları hesab olunan "Şeytani İncil" kitabının müellifidir. Dine nifret eden, müqeddes deyerleri tehqir etmeyi xoşlayan, macera axtaran çoxlu şexs onun etrafında toplanmışdır. La Vey ve terefdarları dehşetli ayinler icra edir, insanları şeytana qurban vererek, onların başını, beden üzvlerini kesirdiler. Bezi ayinler zamanı qurbanın etini yeyirdiler. Esasen de uşaqlar, genc qadınlar hedef seçilirdi. İnsanlarla yanaşı, heyvanlar, o cümleden pişiklerin kesilmesi halları üstünlük teşkil edirdi.
La Vey 1997-ci ilde vefat etdi. Buna baxmayaraq,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7056 / 1349