canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ÖMUR UZADAN IKSIR

ÖMUR UZADAN IKSIR

200-300 il yaşamagi kim istemez?Qedimlerden yunan,Misir,Roma feodallari,krallari,kahinleri,tebibleri ve siravi insanlar ebedi heyat,hemişe cavan qalmaq eşqi ile alişib-yanirdi.Kimyacilar "heyat iksiri"ni tapmaq ucun baş sindirirdilar.Bezen tecrubeler eks-tesir gosterirdi.Cin imperatoru Syuanczun ele olumsuzluk iksirini icib olmuşdu. XIV ve XVII esrler tarixe "Dirilme epoxasi" kimi duşub.Bu dovrlerde hami sag qalmaq isteyirdi. Qoca feodallar cavan qalmaqcun qanlarini deyişib ozlerine korpe ve yeniyetme uşaqlarin qanini vurdururdular.Coxlari da olmemekcun vampirliye can atirdi.Deyilene gore,vampir qan icdiyi ucun hec vaxt qocalmir ve 600-700 il yaşayir. Amma xeyri olmadi.
Orta esr menbelerinde olumsuzluk iksirinin ecaib-qeraib reseptleri beledir :
1. On il yaşamiş qurbagani qurudub,onu narin edib hisse-hisse udmaq
2. Kuren,cilli uwagi 3 il dolle qidalandirmaq lazimdir. Sonra onu daş qaba qoyub,agzini kip baglayib,bir nece gun soyuq yerde saxlayirlar.Sonra torpaga basdirirlar.50-60 ilden sonra hemin adam mumiyaya cevrilir. Bu mumiyadan xususi mecun hazirlayib,ondan mueyyen olunmuş qaydada qebul etmekle olumsuzluye catmaq olurmuş.
Efsanelere gore,gizli olumsuzluk iksirini taparaq onu icmekle uzun omur surmuş insanlar da olub. Yunan kahini ve antik şairi Epimenud oz omrunu 300 iledek uzatmagi bacarib. Boyuk Pireney elyazmalarinda 500 il yaşamiş liriyali şairden behs edilir. Yepiskop Alen de Lispe 1218-ci ilde 89 yaşinda iken sirli bir suyu icmekle oz omrunu 70 il uzatmişdir. 1680-1933cu illerde yaşamiş Li Cun Yun 254 illik omrunde 24 defe evlenmişdi. Cinde yaşayan kendli qadin Lo Masenin 1990-ci ilde 130 yaşi tamam olmuşdu.O 200 il yaşamagi qarşisina meqsed qoysa da,134 yaşinda vefat etdi. Omrunun son 62 ilinde o,tutun cekir ve gunde 2 stekan duyu aragi icirdi. Qadin bu aragi "cavanliq iksiri" adlandirirdi. Bu araq adi araqdan cox ferqlenirdi.Onun terkibinde 40-a yaxin bitki ve ot , qurudulmuş minerallar, ilan ve kertenkelenin muxtelif


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1469