canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dahilerin qeribelikleri...

Dahilerin qeribelikleri.....


1. Edgar Po eser yazamışdan önce saatlarla oturub yemeden içmeden ağ kağıza tamaşa edirmiş.

2. Fransalı temsil yazan Lafonten yazmamışdan önce ilhamlandığını heçkesden gizletmirmiş, küçede etrafdakı insanları nezere almadan yazdığı heyvanların seslerini çıxarır, cümleleri xüsusi intonasiya ile küçede yüksekden söyleyirmiş.

3. Bernard Şou bir şey yazmamışdan önce rezin botinkalar ve qara axıracan düymelenmiş plaş geyiner, başına ise şlyapa taxaraq gedib bazarın bir küncünde otururmuş. Bazarda insan çox olduğundan eser yazmaq onun üçün dahada asan olurmuş.

4. Alexander Duma (ata) xüsusi dördkünc kağızlarda yazırmış eserlerini. Eger kağız biterdise, derhal yazısını yarımçıq saxlayarmış.

5. Bir gün Amper evden çıxarken ağaca tebaşir ile yazmışdır: "Amper axşam olacaq evde" O özü işden biraz tez qayıtdığı üçün yazını oxuyub tezeden geri dönerek işe getmişdir. Çünki, son zamanlar o hetta özünün Amper olduğunu bele unudurmuş.

6. İtalyan filosofu Kardano ele zenn edirmiş ki, bütün dövlet rehberliyi onu teqib edir. Hetta yemekden bele imtina etmişdir. O, fikirleşirdi ki, onun yediyi yemeyin içine zeherli kimyevi maddeler qataraq onu öldürmek isteyirler.

7. Motsart maniyadan eziyyet çekirdi. O düşünür ki, bütün İtaliya ehalisi onu izleyir. Ona göre o evden çöle çıxmırmış.

8. İbsen serxoş olarken herşeyi cırıb-atırmış. Hetta özünün iller serf etdiyi yazıları o bir günün içerisinde mehv edirmiş. Ayılandan sonra ise ağlıyaraq yeniden yazmağa başlayırmış.

9. Şiller yalnız stolun üstünde çürümüş ve qurdlu alma görereken ilhamlanaraq eser yazırmış.

10. Roman yazarken Zolya özünü stula bağlayırmış.

11. Myusse öz şerlerini iki neferlik şamlar düzülmüş stolda romantik abu havada yazırmış. O iki neferlik masada tezahüründe olan xanımı fikirleşerek ona şerler hesr edirmiş. Eslinde ise heyatda bele bir şey yox idi.

12. Şarlotta Bronte roman yazarken her bir sehifeden bir gedib kartof temizleyirmiş sonra


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7000 / 1492