canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
AVTOMOBIL MARKALARININ MENALARI

AVTOMOBIL MARKALARININ MENALARI

RENAULT: Paxlava shekli
Renault paxlava sheklinin movcudlugu 1930-cu illerdendir. Amblem klassik ve durgun shekli ile geleceyi ishareleyir. 1992-ci ilde kichik deyishiklerle indi butun Renaultlarda istifade edilen yeni bir dizayn edildi.

PEUGEOT: Aslanin gucu
Peugeot`un esl ishi mishar ve mishar lovheleri idi. Bir aslan kimi "guclu" shuariyla satilan bu mehsullardaki aslan emblemini fransizlar daha sonra istehsal etdikleri mashinlarda da istifade etmeye bashladilar.

MERSEDES BENZ: Daimler Chrysler ile ortaq ishleyen ve avtomobil istehsal eden Carl Benz ad tapa bilmeyince tek qizi olan Mersedes Benzin adini bu avtomobile verib.
Mersedes: ogrularin en chox regbet gosterdiyi bir fiqurdur.
Dunyada en chox taninan markalar arasinda yerini alan Mersedesi, uchayaqli ulduz fiquru, markanin quru, hava ve sudaki gucunu teyin edir. Mersedes embleminin icadchisi Daimlerdir. Mersedes emblemi dunyada en chox taninan marka olmaqla yanashi, en chox ogurlanan fiqur olaraq da ilk sirada yerini tutur.

OPEL: Qurucusu Adach Opelin adidir.
Opel evveller sadece tikish mashinlari istehsal edirdi. 1899-cu ilde avtomobil istehsal etmeye bashlayan Opel embleminde teker ichinde shimsheye yer verir. Emblemdeki teker etibara, shimshek ise surete isharedir.

SUBARU: Yapon ulduzu.
Subarunun emblemi 6 Yapon avtomobil istehsalchisinin birleshmesi ile ortaya chixib. Oval ichindeki 6 ulduz birleshen firmalarin simvoludur.

BMW: Bayern Motor Werken, yeni Bayern Muherrik Senayesi.
Sadece fabrikin adinin bash herflerinden teshkil olunmushdur.
BMWin emblemindeki mavi-ag rengler Almaniyanin Bavariya eyaletini temsil edir. 1929-cu ilden bu gune kimi teyyare ve muherrik istehsal eden BMW emblemde de istehsala uygun shin ichinde donen pervane fiquruna yer verir. Daha sonra avtomobil istehsalina bashlayan BMW avtomobillerinde de eyni emblemi istifade etmeyi qerara alir.

AUDI: Emblemdeki dord uzuk avtomobil birliyi uchun birleshib


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6998 / 577