canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Osmanlı Sultanlarının Olumleri

Osmanlı Sultanlarının Olumleri

Fatih Sultan Mehmet. 1481 ci - ilde Misir dovLetine dogru sefere chixarken yolda xestelenib. Bash hekimi Lari onu mualice ede bilmeyib ve bu ishi kohne bash hekim Yaqub Pasha oz uzerine goturub. Lakin hech bir derman Fatih Sultan Mehmetin agriLarini azaLtmayib. Qisa bir komadan sonra 31 may 1481 ci - ilde gozLerini ebedi yumub. Franz Babinger SuLtanin zeherlenerek Oldurulduyunu deyib. Shehabedin Tekindaga qeder herkes bunun eksini desede hele de Fatih Sultan Mehmetin olumunun sirri achiLmayib.

Sultan Ebduleziz. 1861 - 1876 ci - iller arasi Osmanli taxtinda olan Ebduleziz taxtdan dushuruldukten bir neche gun sonra 4 iyun 1876 ci - ilde Feriye Sarayinda bilekleri kesilmish halda tapilan Sultanin taxtdan dushurulmeyin verdiyi uzuntuyle intihar etdiyi dushunuldu. Lakin oldurulduyu ehtimallari da az olmadi.

Ildirim Beyazid. OsmanLi kapitanlarindan olan Beyazid 1402 ci - ilde Ankara Muharibesinde esir dushub. 8 mart 1403 cu - ilde Akshehirde esir dushmeyi hezm etmeyerek uzuyundeki zeheri icherek intihar edib.

II Osman. Osmanli tarixinde bir usyan sonunda oldurulen ilk padshahdir. Gencliyinin verdiyi tecrubesizlikle bir esgerin usyanina sebeb olub. Davud Pasha ve chevresindekiler terefinden II Osman bogularaq oldurulub. Osmanli tarixinde ilk defe 1 Padshah idare etdiyi insanlar terefinden oldurulurdu.

Sultan Ibrahim. 7 avqust 1648 ci - ilde taxtdan dushuruldu yerine kichik yashli oglu Mehmet qoyuldu. Sultan Ibrahimi 10 gun bagli yerde saxladilar. Feryadini eshidenlerle birge gun kechtikce onun taxta geri gelmesi istenilirdi. 1648 ci - ilde kosem Sultan ve chevresindekiler terefinden bogularaq olduruldu.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6985 / 1199