canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
“Menim üreyim temizdir” deyerek dini mesuliyyetler

Allah insanlara dünya heyatının qısa ve keçici bir imtahan yeri olduğunu bildirmiş, bu müddet erzinde Öz emr ve tövsiyeleri istiqametinde hereket etmeleri lazım olduğunu onlara xeber vermişdir. Her insan Allahın Quranda emr etdiyi ibadetleri yerine yetirmekle mesuldur. Ancaq bezi insanlar Allahın özlerini mesul etdiyi ibadetleri tetbiq etmemek üçün bir çox behaneler uydururlar. En çox istifade etdikleri ise üreklerinin temiz olduğu ve bu sebeble de başqa bir şey etmelerinin lazım olmadığı istiqametindeki behanedir.

Halbuki "ürek temizliyi"nin yegane ölçüsü Qurandır. İnsan ancaq Quranda bildirilen ürek temizliyini yaşayırsa temiz ürekli sayıla biler. Eks halda insanın ferdi deyer ve mühakimeleri istiqametinde özünü temiz ürekli elan etmesinin heç bir ehemiyyeti yoxdur.

Quran exlaqına göre ürek temizliyi ve semimiyyetin en ehemiyyetli göstericisi ise Allahın emr ve tövsiyelerini memnuniyyetle yerine yetirmekdir. Quranda bildirilen exlaqı tam olaraq tetbiq etmeyen adam demeli, Allahdan lazımi qeder qorxub çekinmir. Lazımi qeder Allahdan qorxub-çekinmeyen ve "üreyim temizdir" deyerek dinden ve Qurandan uzaq qalanların axiretde çox peşman olacaqları açıq bir heqiqetdir. Çünki cennete ancaq Allahın Quranda temiz ürekli ve semimi olaraq bildirdiyi insanlar girecek ki, onlar da Allahın emr ve tövsiyelerini eksiksiz yerine yetiren, Allah sevgisini ve Allah qorxusunu derin bir şekilde üreyinde hiss eden ve heyatının her anında Ona yönelen ixlas sahibi möminlerdir.

Möminler ancaq o keslerdir ki, Allah anıldığı zaman onların qelbi qorxuya düşer, Onun ayeleri onlara oxunduqda imanları artar, yalnız öz Rebbine tevekkül eder, namaz qılar ve Bizim onlara verdiyimiz ruziden (Allah yolunda) xercleyerler. Onlar heqiqi möminlerdir. Onlar üçün Rebbi yanında dereceler, bağışlanma ve bolluca ruzi vardır. (Enfal suresi, 2-4)

Kafir olanlar deyirler: “Niye ona Rebbinden bir möcüze endirilmeyib?” De: “Şübhesiz ki, Allah istediyini sapdırır. (Tövbe edib Ona) üz tutan kimseni ise


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6608 / 1173