canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Peyğemberin “BEREKETLI PUL” ehvalatı

Bir gün Hezret Mühemmed Peyğember (s) Eli ibn Ebu Talibi (e) bazara gönderdi ki, Onun üçün köynek alsın. Eli (e) 12 dirheme bir köynek alıb geldi. Peyğember köyneyin qiymetini öyrenende buyurdu ki, bu cür bahalı köyneyi geyinmeye razı deyil. Sonra Eliye (e) tapşırdı ki, köyneyi aparıb qaytarsın. Eli (e) satıcı ile danışıb, köyneyi geri almağa onu razı saldı, 12 dirhemi de getirib Peyğembere verdi.
Hezret Mühemmed Peyğember (s) Elini (e) de özü ile götürüb bazara yollandı ki, münasib bildiyi qiymete köynek alsın. Yolda ağlayan bir kenizle rastlaşdılar. Sebebini soruşanda keniz dedi ki, ağası ona dörd dirhem pul verib bazarlığa gönderib. Amma yolda pul itib. Biçare keniz qorxusundan eve qayıtmağa qorxurdu.
Peyğember elindeki 12 dirhemden 4 dirhem ayırıb kenize verdi; tapşırdı ki, ne almalı idise alsın ve eve qayıtsın. Sonra Eli (e) ile birlikde yoluna davam etdi. Onlar geyim satılan yere geldiler. Peyğember soraqlaşıb özü üçün dörd dirheme bir köynek tapdı, pulunu verib köyneyi aldı.
Geri qayıdanda cırım-cındır içinde gezen bir sefile rast geldiler. Peyğember aldığı köyneyi onun eynine geyindirdi. Özü Eli (e) ile birlikde yene dükana qayıtdı, qalan dörd dirheme hemin köynekden daha birini alıb geyindi.
Eve qayıdanda yolda bayaqkı kenizle rastlaşdılar. Keniz bazarlığı edib küçede durmuşdu. Peyğember ondan soruşdu ki, niye eve getmirsen? Keniz cavab verdi: “Men bayaq Sizinle rastlaşana kimi itmiş pulu çox axtarmışdım, xeyli vaxt keçmişdi. Indi eve qayıtmağa qorxuram. Ağam menden soruşacaq ki, bu qeder vaxtı harada idin?”.
Peyğember mehribançılıqla cavab verdi: ”Qorxma, evinizi mene göster, men ağanla danışaram ki, seni cezalandırmasın“.
Qız qabağa düşüb yolu gösterdi. Qapıya çatanda Peyğember ev sahibini seslemek üçün uca sesle salam verdi. Üç defe salam verenden sonra kenizin ağası qapını açdı, Peyğemberin salamının cavabını verdi, Ona xoşgeldin söyledi. Melum oldu ki, o, Peyğemberin salamını eşide-eşide cavabını vermeyi yubadırmış ki, o hezret daha çox salam


[1] 2 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (09.08.2012 / 13:35)
Sagol menim qardawim)
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (09.08.2012 / 13:35)
Sagol menim qardawim)
*BIRISI* [OFF] (09.08.2012 / 00:22)
Allah imanini kamil etsin gozel qardawim
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6608 / 1122