canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xoş Geldin 11 Ayın Sultanı!

Bismillahir-rehmanir-rehim



Allah-Tealanın İslam ümmeti üçün vacib buyurduğu orucluq ibadetinin - mübarek Ramazan ayının ilk günü bu il miladi teqvimi ile iyulun 21-ne tesadüf edir. İyul ayının 20-si orucluğun niyyet gecesidir. Hilalın görünmesinden asılı olaraq, Ramazan – Fitre bayramı, inşaallah, şevval ayının birine (miladi teqvimi ile avqustun 19 ve ya 20) düşür. Ezemeti ve merhemeti hedsiz olan Allah-Teala mübarek Ramazan ayında oruc tutan möminlere sonsuz fereh ve iman sevgisi, yüksek menevi deyerler, ali beşeri hissler bexş edir. Uca Allah bu mübarek ayda insanlara günahlarının bağışlanmasına, daha çox savab qazanmasına imkan yaradır, qelblerinde xeyrli emellere meyli artırır, nefse ve şere qalib gelmeyin yollarını gösterir. Heç şübhesiz ki, Allah yolunda oruc tutanların ecri böyükdür. Allah-Teala Qurani-Kerimde buyurur:



“Ey iman getirenler! Oruc tutmaq sizden evvelki ümmetlere vacib olduğu kimi, size de vacib edildi...” (el-Beqere, 183).



Hezret Muhemmed (s) mübarek hedisi-qüdside buyurmuşdur:

“Allah-Teala buyurur: “Oruc Menim üçündür, mükafatını da Özüm vereceyem”.



Cennet qapılarının ibadet ehli üçün açıldığı bu ayda möminler daha çox Quran oxumalı, ibadet etmeli ve zikrle meşğul olmalıdırlar. İnsanın kamilliyine, cemiyyetin birliyine nail olmaq üçün gözel meqam olan oruc ibadeti günlerinde camaat namazlarında iştirak etmek, Ramazan gecelerini, xüsusile, min aya beraber tutulan Qedr (ehya) gecelerini Allah evinde-mescidlerde ibadetle keçirmek, alimlerin söhbetlerinden, müqeddes dinimizin feziletlerinden daha artıq faydalanmaq meslehetdir. Mübarek Ramazan ayında hamınızı sebirli olmağa ve Allah yolunda xeyirxah işler görmeye devet edirik. Qurani-Kerimde buyurulduğu kimi:



“Ata-anaya, qohum-eqrebaya, yetimlere, yoxsullara, yaxın ve uzaq qohum-qonşuya, yaxın dosta ... müsafire yaxşılıq edin!...” (en-Nisa, 36) .



Müqeddes dinimiz orucun vacib emeli olan fitre zekatını şeriet qanununa müvafiq olaraq vaxtında


[1] 2 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (12.08.2012 / 17:46)
:-)
_CuDeSNaYa_SKaZKa_ [OFF] (12.08.2012 / 14:09)
Twk..
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6616 / 1023