canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allah vaxtında edilen tövbeni bağışlayar

İbadete bağlı mövzularda etrafınızdakı insanların şerhlerine mütleq şahid olmusunuz. Bezisi hele çox genc olduğunu bu an heyatını yaşayıb irelideki yaşlarda tövbe ederek ibadet etmeye başlayacağını söyleyer bezisi de cehennemin bu ana qeder yaşayan bütün pis insanları ala bilmeyeceyini düşünüb onsuzda, Allah bağışlayar deye özünü aldadır. Kimi ölümden sonrakı axiret heyatına inanmaz kimi de ölümün özünden çox uzaq olduğunu zenn eder.

Bütün bu gerçek xarici düşünceleri insanlara telqin eden şeytandır. Allahın yolundan insanları saxlamağa and içen şeytan vezifesini ederken çox ağıllıca taktikalar tetbiq eder. Allahın icazesi ile zeif xarakterli insanlara dünya heyatının bezekli ve cazibedar istiqametlerini gösterib çox vaxt onları Allahın adı ile aldadar.



O qulları üzerinde qehr edici olandır. Size qoruyucular gönderir. Sonda sizden birinize ölüm gelib çatdığı zaman elçilerimiz onun `heyatına son vererler. ` Onlar (bu işde ne eskik ne çox) qüsur etmezler. (En'am Suresi -61)

And olsun biz senden evvel öz qövmlerine elçiler gönderdik, onlara açıq-aşkar senedler getirdiler; belece biz de günahkarlardan intiqam aldıq. İman edenlere kömek etmek ise bizim üzerimizde bir haqqdır. (Rum Suresi -47)
Düşdükleri bu yanılma neticesinde de Allahın razı olmadığı bütün reftarları rahatca gösterer ve bundan öteri bir peşmanlıq ve ya narahatlıq hiss etmezler. Allahın adını istifade ederek insanları yoldan çıxaran şeytan insanlara pislikleri rahatca edib ede bileceklerini tövbe imkanları olduğunu ve Allahın necese bağışlayacağını telqin eder. Ağıldan mehrum olan insanlar da bu vede inanar ve esla günahdan ve haramdan çekinmezler. Uca Rebbimiz hiyleçilerin Allahın adı ile aldatması mövzusunda insanları bu şekilde xeberdar etmişdir:
Ey insanlar heç şübhesiz Allahın var haqqdır; ele ise dünya heyatı sizi aldatmasın ve hiylegerlar da sizi Allah ile (Allahın adını istifade ederek) aldatmasın. (Fatır Suresi -5)



İnsanların çoxu aldıqları bu telqinle dünya


[1] 2 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (12.08.2012 / 17:47)
Amin,teki hami senin kimi olsun)
_CuDeSNaYa_SKaZKa_ [OFF] (12.08.2012 / 14:11)
Elbette dogrudu. Tovbe etmekcun hec vaxt gecikmeyek
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6616 / 991