canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qiyamet Gunu Barede Melumat.yeqinki bu hamiya mara

Qiyamet deyilen dünyanın sonu gelmezden evvel bezi qeribe, fövqelade hadiseler zühur eder ki, bunlara qiyamet elametleri deyilir. Bunlar qiyametin yaxınlaşdığının ön elametleridir. Çünki qiyametin tam qopacağı zamanı ancaq Allah (c.c) biler. Qullar, bezi elametlerin zühuru ile qiyametin yaxınlaşdığını bele bilerler. Bu elametlerin meydana geleceyini Peyğemberimiz (s.e.v.) xeber vermişdir.

Ancaq, bunu ifade etmeliyik ki, qiyamet elametleri dediyimiz hadiselerin olması, bizim bildiyimiz ve anladığımız menada olmaya biler. Yeni o hadiseler meydana geldiyi ve elametler görüldüyü halda, biz onların ferqinde olmaya bilerik. Çünki, qiyamet elameti olaraq gösterilen hadiseler, çox qeti xettlerle teyin edilmiş deyil. Bundan öteri elametin meydana gelişinin ferqine varmamış ola bilerik. Ele ise müselmana düşen, qiyamet elametlerini ve zamanını araşdırmaq deyil, her an qiyamete hazır olmaqdır. Çünki ölümle insanın qiyameti qopacaq. Ölümün ise geleceyini evvelden xeber veren elametleri, her kes üçün yoxdur.

Qiyamet elametleri kiçik ve böyük elametler olmaq üzre iki qrupda toplanar. Bu ayırış, İslam alimleri terefinden bu iki nöqte göz qarşısında saxlanılaraq edilmişdir:

Kiçik elamet sayılanlar, insanların öz iradelerine ve hereketlerine bağlı olanlardır. Bunlar insanların öz hereketleri sebebiyle meydana gelen şerlerden ibaretdir. Böyük olanlar ise, insan iradesine bağlı olmayan elametlerdir.
Kiçik elametler, zaman etibarile daha evvel meydana gelecekdir. Qiyametin qopuşuna, böyüklerıe müqayisede uzaqdırlar. Böyük elametler ise, qiyamete olduqca yaxındırlar. Böyük elametler görüldükden sonra artıq saylı günlere girilmiş, dünya relsinden çıxmış, mehv olmağa yönelmiş demekdir.

MÜKAFAT VE CEZA

Axiret gününe iman etmenin temelinde bu dünyada edilenlerin o biri dünyada mükafat ve ceza olaraq qarşılıqlarının görülmesi vardır.
Uca Allah bu mövzuda bele buyurur: "Kim zerre ağırlığında bir xeyr etse onun savabını görecek; kim de zerre ağırlığında şer etse onun cezasını


[1] 2 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (14.08.2012 / 15:02)
tewekkur)
SeKsMiN 59CuDeQiQeSi [OFF] (14.08.2012 / 12:25)
Yazan ellerive quzu kesim.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6618 / 851