canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadın işlemelidirmi?

Qadın işlemelidirmi? Qadının işlemesi ve ya işlememesi meselesi yalnız müselmanları narahat etmir. Bezi insanlar qadının daha çox evde oturub lazımi işlerle meşğul olmasını uyğun görübler. Düzdür, lakin Müasir dövrde ele işler ve ixtisaslar var ki, onlar mehz qadınlara xas olmalıdır, burada kişinin işlemesi heç de uyğun sayılmır. Meselen, doğum evlerinde, qadın meslehetxanalarında, qızlar üçün tedris müessiselerinde kişilerin olması ne qeder uyğundur? Hetta bezi başqa müessise ve şirketlerde, qadınların müraciet etdiyi yerlerde kişilerin olması ne derecede beyenilir? Alt geyimi almaq isteyerken, yaxşı olar ki, mağazada qadın işlesin. Qadının evden çıxması, başqa yerde işlemesinin müsbet terefleri de vardır. Ana ve qadın hem ev işlerinin qeydine qalmaq, hem uşaqların terbiyesi, hem de seherden axşama kimi işlemek eziyyetini çekir. Bir terefden de bir çox işe başı qarışan qadın heyat yoldaşına o qeder diqqet göstere bilmir. Esasen qadının cemiyyet arasına çıxması, kişiler ile bir yerde olması, onlara qaynıyıb-qarışması ve onlarla birge iş görmesi esas problemdir. Bu yönde ise qadın çalışıb eks cinsin nümayendesi ile sıx elaqede olmayan, bir otaqda teklikde qalmayan bir yerde çalışmalıdır. Çox şeyler qadının özünden de asılıdır. Qelbinde Rebbinin teqvası olan, daim Rebbini yad eden ve Rebbinin onu nezaret etdiyini hiss eden, şerietin buyurduğu kimi geyinib evden çıxan, yalnız öz işi ile meşğul olan, lazımsız işlerde ve söhbetlerde iştirak etmeyen qadın daim qorunacaqdır! Bu zaman onun etrafındakılar da ona hörmetle yanaşacaqlar. Bu zaman hem özü rahat olacaq hem de Rebbi ondan razı qalacaqdır. En başlıcası ise, qadının her zaman öz büdcesi olmalıdır ki, kişiden asılı olmasın!


Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (22.08.2012 / 08:55)
Xanim men sizinle tamami ile raziyam.duz deyirsiz.


Samir sen get oz meqaleve)) sabun lazim olsa xeber ele alim
*BIRISI* [OFF] (22.08.2012 / 05:57)
Eli bu duwuk duwuk hereketlerinden el cek daha,Vallah yarawmir kenardan pis gorsenir.her wey eladi birce arada tutmacan olmasin.camaat meqalene ciddi olaraq rey bildirir sen ama hele rucnoyu buraxmamisan ))))
Askin_Bitmez [OFF] (22.08.2012 / 02:12)
Baxanda indi qadinin iwini yungullewdiren 1cox meiwet ewyalari var,ama buna baxmayaraq yene de zemanemizde qadina kole kimi baxan insanlar var,duzdu dini cehetden esl qadin evdar olmalidi,ama bezen mence zemaneyle de ayaqlawmaq lazimdi,o cur kiwileri hec cur qebul ede bilmirem ki,"Qadinlar evde oturmalidir" wuari ile yawayirlar...axi qadin da insandi..
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6625 / 1435