canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ALLAHIN İNSANA OLAN SEVGİSİ

Qurani-kerim “Bismillahir- Rehmanir- Rehim” ayesi ile başlayır. Allah-tealanın Rehman sifeti Onun rehminin genişliyini, Rehim sifeti ise tükenmezliyini gösterir.



Uca Yaradan bu dünyada hamıya qarşı mehribandır. Kafire de, mömine de ruzi verir. Güneş öz istiliyini, torpaq öz bereketini, su öz lezzetini heç kesden esirgemir. Bütün bunlar Allahın sonsuz merhemetinin nişanesi olmaqla yanaşı, hem de bir imtahan vasitesidir. Nemetlerle beslenen insanların içinden kim şükr edecek, kim nankor olacaq? Dünya ve onun nemetleri elek kimidir. Her kim bunlara etinasız yanaşsa, eleyin gözünden keçer. Her kim bunlara bağlansa, eleyin gözlerinde ilişib-qalar.

Müqeddes kitabın ayelerinde döne-döne Allahın merhemet ve lütfünden danışılır: “Merhemetim her şeyi ehtiva etmişdir” (Eraf, 156). “De: “Ey menim (günah töretmekle) özlerine zülm etmekde heddi aşmış bendelerim! Allahın rehminden ümidsiz olmayın. Allah (tövbe etdikde) bütün günahları bağışlayar. Heqiqeten, O bağışlayandır, rehm edendir!” (Zümer, 53).

Peyğember buyururdu ki, erşin üzerinde Allahın bu mübarek kelamı yazılıb: “Menim merhemetim qezebimi qabaqlayır”. Allah o qeder merhemetlidir ki, insanları doğru yola hidayet etmek, dünya ve axiret seadetine qovuşdurmaq üçün her kesin batininde daxili rehber – vicdan yerleşdirib. Bundan elave, her millete, her qövme peyğemberler gönderib, kitablar nazil edib.

Allah o qeder merhemetlidir ki, insanın her yaxşı emelinin müqabilinde ona qat-qat artıq savab yazır: “Kim yaxşı bir iş görerse, ona hemin işin on qat evezi (savabı) veriler. Kim pis bir iş görerse, ona hemin işin misli qeder ceza veriler. Onlara haqsızlıq edilmez” (Enam, 160). Bezi hedislerde xeyir emele göre verilen savabın 600 qata qeder artırıldığını oxuyuruq. Günahlar ise semimi tövbeden sonra heç olmamış kimi siliner. Bele ise, günah girdabına qerq olan insan heqiqeten, özüne qarşı zalım ve cahil deyilmi? Ebuzer Ğifarinin Hezret Mühemmed Peyğemberden (s) revayet etdiyi bir hedisi-qüdside deyilir ki,


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
F@RIDE [OFF] (08.09.2012 / 00:06)
allah bagislayandir yeter ki, siz ona el acin.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6652 / 1096