canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İMAM HÜSEYNDEN (e) 20 GÖZEL HEDİS

Şeban ayının 3-ü, İmam Hüseyn (e)-ın doğum günüdür.

”Heqiqeten heyat – eqideden ve bunun uğrunda mübarize aparmaqdan ibaretdir“.

”Salamın 70 savabı var. Bunun 69 hissesi salam verene, bir hissesi ise salamı alana çatar“.

Oğlu Imam Zeynül-abidine (e) buyurmuşdu: “Oğlum, Allahdan savayı yardımçısı olmayan şexse zülm etmekden çekin”.

”Her kim Allaha asi olmaq bahasına bir adama yan alsa (ona yaltaqlansa, onun xoşuna gelmeye çalışsa), can atdığı her şeyi en qısa vaxt erzinde itirer ve qaçdığı her belaya tezlikle düçar olar“.

”Allah bir kesin öhdesinden ibadet yükünü götürmeyince, onun dözümünü (taqetini) almaz. Ve bir kesin mükellefiyyetini azaltmayınca, onun gücünü elinden almaz“.

”Ele iş tutma ki, ardınca üzr istemeli olasan. Mömin pis iş görmez, üzr istemeye de mecbur olmaz. Amma münafiq her gün pislik eder, sonra ise bağışlanmaq dileyer“.

”Ağıllı adamın elameti budur ki, öz dediyi sözlere tenqidle yanaşar, elmi meselelerin heqiqetini anlayar. Cahilliyin elameti ise küfr ehli olmayanlarla (yeni müselmanlarla, öz hemdinleri ile) mübahise etmekdir“.

”Mömin Allahı özü üçün günahlardan mühafizeçi, Allahın sözlerini ise güzgü hesab eder“.

Aşura gününde buyurmuşdu: ”Eger Mühemmedin (s) dini yalnız menim şehadetim bahasına yaşayaçaqsa, onda ey qılınclar, meni tike-tike edin!“

Bir nefer o hezretin yanında başqasından qeybet etdi. Hezret buyurdu: ”Ey filankes! Qeybetden el çek. Qeybet cehennem itlerinin yemidir“.

”Ne qeder ki, cansağlığına maliksiniz, heyatınız boyunca xeyir işler görmeye telesin. Ele tesevvür edin ki, qefleten üstünüze hücum edecekler ve sizi yer üzünden çekib yerin tekine aparacaqlar“.

Bir nefer o hezretin yanında dedi: ”Leyaqetsiz adamlara edilen yaxşılıq zay olar“. Imam etiraz edib buyurdu: ”Ele deyil. Yaxşılıq gur yağan yağışa benzeyer; yaxşını da, pisi de ehate eder“.

Ensardan bir nefer Imam Hüseynin (e) yanına xahişe geldi. Imam ona meslehet gördü: ”Öz abrını qoru ve isteyini kağıza yazıb mene ver. Men de ele


[1] 2 3 >>

Şerhler:
F@RIDE [OFF] (08.09.2012 / 16:46)
QIRX GUN TOVBE ETSEN REBBIN SENIN GUNAHLARINI BAGISLAYAR.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6652 / 1053