canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
HİCABLI XANIMLAR, DİQQETLİ OLUN!

Maşallah, son zamanlarda şeherimizde hicablı xanımların sayı artıb. Küçede, mağazada, iri şirketler-de, metroda, avtobusda – her yerde evvelkinden daha çox hicablı qız ve qadınlarla rastlaşırıq.



Özü de bu artım hicaba qarşı heyata keçirilen mehdudiyyetler fonunda baş verdiyi üçün xüsusi diqqete layiqdir. Amma...

Amma kaş hicaba büründüyünü güman edenlerin hamısının zenni düz çıxaydı ve onların hamısı HEQIQI hicablı olaydı. Kaş bütün müselman bacılarımız derk edeydiler ki, hicab yalnız başı bağlamaqdan ibaret deyil. Hicab yalnız sifeti ve bilekden aşağı elleri çıxmaq şerti ile bütün bedeni paltarla örtmekle de bitmir. Hicabda dörd esas şert olmalıdır. Birincisi, hicab qadının şerietde görünmesi icaze verilen üzvlerinden başqa, bütün bedenini örtmelidir. Ikincisi, hicab bedenin rengini gösterecek derecede şeffaf olmamalıdır. Üçüncüsü, hicab endamın qabarıqlığını bildirecek derecede dar ve nazik olmamalıdır. Dördüncüsü, hicablı qadının geyimi gerek etrafdakıların nezer-diqqetini özüne celb edecek qeder alabezek ve ekstravoqant olmasın.

Hicablıların sayı artdıqca, şeherimizde bununla bağlı müxtelif debler de daha çox göze deyir. Xanımların bir hissesi, nece deyerler, "Hade"sayağı hicab bağlayır. Yeni saçlarının hamısını örtsen kifayet eder, boyun-boğaz açıqda qalsa da eybi yoxdur. Yaylığı alnından sıxıb boynunun arxasında düyünle, vessalam – bu da oldu hicab. Bir başqa deb, nece deyerler, iran-sayağı hicab bağlamaq da ara-sıra göze deyir. Yaylığı tepenin ortasından çekib boğazın altından düyünleyirsen, saçın qabaq hissesini ve kekili ise nümayişe qoyursan. Bundan da beter “hicab” növleri olur. Meselen, saçını, başını, boyun-boğazını örtürsen, amma eynine dar şalvar ya retuz geyinib, köyneyin eteyini belinden en uzağı yarım qarış aşağı buraxırsan. Ya da ki parlaq, bezekli parçadan paltar geyinirsen, o cür materialdan olan yaylıq bağlayırsan, ayağına da dikdaban çekme geyirsen, bütün şeher dönüb sene ve senin yol-yerişine baxmağa mecbur olur. Kosmetikadan


[1] 2 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (13.10.2012 / 16:12)
Cox sagol.amin
(SeNoLeSeN) [OFF] (08.10.2012 / 21:41)
cox sagolun Allah bu gozel sozlerin ecrin versin size birde umiyetle qadinin hicabla walvari duz deyir
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (02.10.2012 / 22:52)
Teşekkur edirem
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6670 / 1293