canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Stresi azaltmağın 8 yolu

Stresi azaltmağın 8 yolu

Harada,hansı mekanda oluruqsa olaq,bu stres ki,var o demek olar ki,bizi addım-addım izleyir.Stres bizim qarşılaşdığızım menfi ruhlu insanların ve xoşagelmez situasiyaların tesirinden ister-istemez heyatımızda peyda olur.

Belke inanılmaz gelecek amma heqiqetende mehz stresin de insan heyatı üçün xeyirli terefi varmış. Az stres, sizi bir insanı heyata qarşı,güclü edermiş; özümüzü daha güçlü,mentuqli hiss edermişik.. Çox stres ise mentiksiz davranışlara yol açat, hetta özümüze bele zerer verecek ziyanlı,xoşa gelmez hereketler etmeye mecbur eder . Ruhi terefden eziyyet çekdiyimiz üçün hetta bizi fiziki yönden de xesaret töretmete vadar edibçöz canımıza bele qesd etmeyi göze alırıq. Ancaq unutmayaq ki,her ne qeder de stresli bir heyatımız bele olsa,ondan can qurtarmağa cehd ede bilerik,hem de tek başına.Heç bir psixiatra müraciet etmeden.Stres yaşadığımız ve yaşama ehtimalı olan mekanlardan biri de iş lediyimiz mekandır.İşlediyimiz yerde stresden qurtulmağın 8 (sekkiz) yolu var,gelin görek hansılardır.

1- Vaxt cedveli hazırlayın

Çalışın vaxtınızı bölmek üçün bir gündelik tutun. Burada etmek istediyiniz ve edeceyinizle yanaşı etmek istemediklerini de qeyd edin. Bunu etseniz o zaman kime,neye ve harada “HE” ve “YOX” demek lazım olduğunu bileceksiniz. En önemlisi de, ola bileceklerin xeyalını qurub, olmayacak veziyyetler üçün hazır ola bileirsiniz.

2- Sakit olmağa çalışın

Çox sıxıldığınız ve yorulduğunuz zaman derin bir nefes alın. Sakit olun. Stresi asanlıqla ötürmeyin bir yolu da sakit olmağı öyrenmekdir. Çalışın hereket edin,iclasda,komputer arxasında ve ya yazı yazarken tez-tez el saxlayıb müxtelif beden hereketleri edin.

3- Çalışarken fasile verin

Calışarken arada 5 deqiqelik fasile çox yaxşı netice verer. Bunun üçün oturduğunuz stoldan qalxın, bir neçe deqiqenizi özünüze ayırın. Nerdivan varsa nerdivana çıxıb-düşün, çay için, yoldaşlarınızla söhbet edin.

4- Gülümseyin

Unutmayın ki,gülmek stresi


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7071 / 1036