canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saç baxımı

Saç baxımı

Hansı xalq üsulundan istifade edib ,saç tökülmesinin qarşısını almaq olar?

Teqdim edeceyim üsul sizi bir az qorxuda biler,lakin sınaqdan keçirmeye deyer.Bunun üçün size 1 litr su,1 çay qaşığı temiz nöyüt (nöyüt saxta olmamalıdır) ve 1 xörek qaşığı duz lazım olacaq.Nöyütü ve duzu suda yaxşıca hell edib,saçınızı şampunla yuduqdan sonra yaxamalısınız.Prosedur 14 defe tekrar olunmalıdır.

Qeyd edim ki,nöyütün qoxusu saç quruduqdan sonra çekilir.

Meslehet:

Saçları çox isti ve ya soyuq su ile yumaq meslehet görülmür.Suyun optimal derecesi 35-45 derece olmalıdır.Yağlı saçları serin su ile yumaq lazımdır.Saçlar en azı iki defe sabunlanmalıdır:bu onunla elaqedardır ki, birinci sabunlanmada saçlarda olan çirkin ,tozun ve deri piyinin yalnız bir hissesi temizlenir,şampunun müalicevi tesiri ise tekce ikinci defeden sonra özünü gösterir.Hemçinin ,unutmayın ki,şampun ve diger saç vasitelerini istifade etdikden sonra saçları su ile ele yumaq lazımdır ki,bu vasitelerin qalıqları saç üzerinde qalmasın.

Maskalar:

Yağlı saçlar üçün :2-3 xörek qaşığı quru xardalı su ile qarışdırıb ,saçların dibine çekin ve 5 deqiqeden sonra ilıq su ile yaxalayın.

Quru saçlar üçün:20 qram genegerçek yağı ile 20 qram bitki yağını qarışdırın ve üzerine 10 qram quru saçlar üçün şampun elave edin.Maskanı 3-6 deqiqe saxladıqdan sonra su ile temiz yaxalayın.

Normal saçlar üçün:çovdar çöreyini ovxalayın,qaynar suda 2-3 saatlıq isladın.Alınmış helimi saçınızın dibine sürtün ve1,5-2 saat gözleyin.Sonda saçınızı su ile bol-bol yaxalayın


Şerhler:
abcn [OFF] (26.11.2012 / 00:45)
meslehetlere gore cox sag olun. mutleq sinayacam
evanesence [OFF] (26.11.2012 / 00:39)
meslehetlere gore cox sag olun. mutleq sinayacam
evanesence [OFF] (26.11.2012 / 00:38)
meslehetlere gore cox sag olun. mutleq sinayacam
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 878