canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sağlamlıq: mifler alt-üst olur

Sağlamlıq: mifler alt-üst olur

Sağlamlıqla bağlı bezi bilgilerimiz yanlış tesevvürden başqa bir şey deyil. Alimlerin son araşdırmaları bele "mif"lerden bir çoxunu tekzib edib.(maraqli)

1-ci mif. Şirin içkiler, konfetler ve şokoladlar uşaqları çox feallaşdırır. Eslinde, alimlerin müxtelif ölkelerde apardıqları 12 tedqiqat zamanı şirniyyatın uşaqların davranışına pozitiv tesir etmesi barede heç bir sübut tapılmayıb.

2-ci mif. Soyuq havada mütleq papaq geyinmek lazımdır, çünki bizim bedenimiz öz istiliyinin 40-45 faizini başdan itirir. Doğrudan da, eger siz şaxtalı havada çöle papaqsız çıxsanız, soyuqlaya bilersiniz. Lakin açıq baş bedenin istiliyini xeyli derecede az itirir. Yeri gelmişken, dede-babalarımız bunu çoxdan keşf edibler: "Ayağını isti saxla, başını serin".

3-cü mif. Geceler yemek ombanı böyüdür ve artıq çeki yaradır. Eslinde, ister gece yeyin, isterse de gündüz, sizin çekiniz artacaq. Bunun qarşısını fiziki feallıqla almaq olar.

4-cü mif. İntiharlar daha çox tutqun qış aylarında olur. Lakin statistika gösterir ki, suisidler ilin daha çox isti ve güneşli aylarda baş verir.

5-ci mif. Aspirin, çoxlu su içmek ve banan adamı arağın baş ağrısından ("poxmel") çıxarır. Eslinde, "poxmel"in dermanı yoxdur, az içmek lazımdır...


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7057 / 1347