canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hava ve sehhetimiz

Hava ve sehhetimiz

Havaların qefleten keskin olaraq deyişmesi, güclü küleyin esmesi, yağışın yağması ve s. son zamanlar bir çox insanların hessasalığını artıraraq onları dözümsüz etmişdir. Çoxları bu ve ya diger meteoroloji hessaslığa adekvat reaksiya ile cavab vere bilmir. Bu ise özünü müxtelif insanlarda müxtelif cür büruze varir.
Rusiya Tibb Elmleri Akademiyasının hekimleri bele hesab edirler ki, meteoroloji deyişkenlikleri def etmek üçün insanların aktiv heyat terzi keçirmesi ve düzgün qidalanması vacib amillerdendir.

Alimler hesab edirler ki, adeten insanlarda meteohessaslıq genetik olaraq ve baş beyin damarlarının xestelikleri ile bilavasite bağlıdır. Eger insanlar vegeto-damar deyişikliklerinden eziyyet çekirlerse, onda yetkin dövrde (yeni 20 yaşdan yuxarı) barometrik tezyiqin deyişikliyi ile bağlı baş ağrıları müşahide oluna biler. Alimler hesab edirler ki, o insanlar daha çox meteohessas olurlar ki, onlar 14-16 yaşlarında vegeto-damar distoniyasından eziyyet çekmişler ve ya doğularken patoloji problemlerle üzleşmişler. Lakin baş ağrılarının daha bir sebebi de ola biler. Bu, fiziki aktivliyin kifayet qeder olmamasıdır. Uşaqlarda serf edilmeyen enerji bolluğu baş ağrılarının yaranmasına şerait yaradır ve her hansı bir barometrik deyişiklik onlarda özünü büruze verir. Bele uşaqlar ise daha yetkin dövrde depressiyadan eziyyet çekirler. Genclerin müasir şeraite uyğunlaşa bilmemesi ise ilk növbede merkezi sinir sistemine tesir edir ve baş ağrıları ile özünü büruze verir. Barometrik tezyiq artdıqca damarlar daralır ve baş ağrıları başlayır. Bu o demekdir ki, yaşlılar risk qrupuna aid edilirler.

Ekspertlerin fikrince, meteoroloji deyişikliklere dözümlü olmaq ve hessaslığı azaltmaq üçün düzgün ve balanslaşdırılmış qidalanmanın da ehemiyyeti az deyil. Alimler teklif edirler ki, seher yemeyinde et ve ya deniz balığı timsalında zülal qebul edilmeli, naharda şorba ile kifayetlenmeli, şam yemeyi ise daha yüngül olmalıdır. Yemekler arası meyve ve


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7057 / 1344