canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Niye tez-tez gözleri qırpmaq lazımdır?

Niye tez-tez gözleri qırpmaq lazımdır?

Amerikanın Oftalmologiya Akademiyası bildirdi ki, uzun müddet kompyuterde işlemek gözlerde qıcıqlanma (qızartı, yaşarma ve ya buynuz tebeqede quruluq), yorğunluq (ümumi halsızlıq, gözlerin ve belin ağraması ), görme qabiliyyetinin fokuslanmağında çetinlikler yarada biler. Hemçinin bu syahıya ezele spazmalarını da elave etmek olar.

Gözlerin yorğunluğu xoş tesir bağışlamasa da bu o demek deyil ki, kompyuterde işlemek gözlere ziyan getire biler. Pessimist fikirlerden önce sebebleri aydınlaşdırmaq gerekdir. İlk növbede iş yerini rahat etmek, hekim-okulistin teyin etdiyi xüsusi eyneklerden istifade etmek gerekdir.

Praktika gösterir ki, iş yerinin düzgün teşkil olunması gözlerin yorğunluq riskini azaldır. Yaxşısı budur monitoru bir qeder uzağa qoyasınız. Ekranın yuxarıdakı qıraqları gözlerin seviyyesinde ve ya daha aşağıda olmalıdır. Metnlernen olan kağızları baş ve gözlerin az hereketde olması üçün ekrana yaxın qoymaq lazımdır, İşıqlanmanı ele teşkil etmek lazımdır ki, ekranda işıq lekeleri olmasın.

En esası ise odur ki, özünüzü yaddan çıxarmayısınız. İş vaxtı istirahet etmek gerekdir, çünki eyni pozada oturmaq göz, boyun ve bel ağrılarına getirib çıxarır. Çalışın tez-tez gözlerinizi qırpasınız. Bu gözlerin quruluğunu ve yorğunluğunu aradan qaldırılmasına kömek edir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7057 / 1337