canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sızanaqlar haqqında mif ve reallıqlar

Sızanaqlar haqqında mif ve reallıqlar

Birinci mif- «Sızanaq- yeniyetme dövrünün xesteliyidir». Bu fikirle qismen razılaşmaq olar, çünki sızanaqlar yeniyetmenin cinsi yetişkenliyi dövründe daha çox müşahide edilir. Bununla bele, qeyd olunmalıdır ki, diger yaş qrupundan olan insanlar da sızanaqlardan eziyyet çekirler. Meselen, iyirmi yaşını adlamış qızlarda da sızanaqlar peyda olmağa başlayır. Hetta qırx yaşında olan qadınlarda bele, sızanaq müşahide etmek mümkündür.

İkinci mif- «Sızanaq düzgün qidalanmamanın neticesidir». Ümumiyyetle, düzgün qidanmamağın sızanaqların yetişmesine sebeb olması barede yekdil fikir yoxdur. Bununla bele, bezi hekim-kosmetoloqlar pasiyentlerine daha az şokolad, qoz ve pendir yemeyi meslehet görürler. Diger hekimler ise, eksine, hesab etmirler ki, şokolad, pendir ve ya qoz sızanaqların yaranmasına sebeb olur.

Üçüncü mif- «Cinsi elaqeler sızanağın qarşısını alır». Yalnış fikirdir.

Dördüncü mif- «Sızanaq yoluxucudur». Yox, insan başqasından sızanağa yoluxa bilmez. Sızanaq deride qidalanan bakteriya ve piy toxumalarının qarşılıqlı tesiri neticesinde peyda olur.

Beşinci mif- «Güneş sızanağın axırına çıxır». Doğrudur, Güneş şüaları sızanaqların yox olmasına kömek edir. Araşdırmalara göre, sızanaqdan eziyyet çekenlerin 60 faizi Güneş vannası qebul etdikden sonra özlerini yaxşı hiss edirler.

Altıncı mif – «Esebileşerken sızanaqların veziyyeti daha da pisleşir». Yox, bele deyil. Tebii ki, esebileşib sızanaqlara toxunmasanız, derinizde problem yaşamayacaqsınız.

Yeddinci mif- «Sızanağı sıxanda ondan tez xilas olmaq mümkündür». Tamamile yalnış fikirdir. Heç bir halda sızanağı sıxmayın. Xüsusile de derin sığanaqlara toxunmayın. Sıxılmış sızanaq daha da böyüyür ve möhkemlenir.


Şerhler:
@Miss_O@ [OFF] (05.10.2012 / 22:12)
dorduncu mif deyil, duzdur.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7057 / 1345