canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gözaltı kölgeler xestelik xeberçisi ola biler

Gözaltı kölgeler xestelik xeberçisi ola biler

Gözaltı kölgeler qansızlıq, demir ekshikliyi ve qaraciyer xesteliklerinin elameti ola biler. Kölgeler, eyni zamanda heddinden artıq yorğunluq, yuxusuzluq veziyyetinde de ortaya çıxa biler. Qan deri sethine yaxın genişlenmiş damarlardan keçdiyi zaman göy renge çalan bir reng tonu çıxara biler. Göz etrafında sümük quruluşu çuxurda olan keslerde, kölgeleme de gözlerin altında tünd reng meydana gelmesinde iştirak ede biler. Göz altındakı damarların geniş olması ve sümük quruluşu ümumiyyetle genetik bir xüsusiyyet olaraq müşahide edilmekdedir.
Göz etrafında sürtünme ve qaşıntıya sebeb olan her faktor, nezaretdeki derinin tündleşmesini temin ede biler. Deri allergiyası, burun allergiyası ve hetta qida allergiyası göz altında leke ve tündleşmeye sebeb ola biler. Qeyri-kafi ve nizamsız beslenmek gözaltı kölgeleri artıra biler. Qansızlıq ve demir eskikliyi veziyyetinde, toxumalara lazım olduğu qeder oksigen çata bilmediyi üçün gözaltı derisi benövşeyi görüne biler.

Göz altındakı kölgelerin sebebleri:

Yuxusuzluq ve sıx iş tempinden deri daha solğun olduğu üçün göz altındakı damarlar daha diqqete çarpan hala gelir.Yaş ireliledikce bağ toxuması inceldiyi üçün var olan tündleşme daha diqqete çarpan hala gelir.Göz altındakı kölge ve tündleşme qaraciyer xesteliklerine ve bezi dermanlara bağlı ola bilir.

Müalice üçün neler edile biler?

Sağlam qidalanmaq, kafi yatmaq, siqaret çekmemek ve güneş şüalarından qorunmaq tövsiye ediler.
Eger qansızlıq ve demir eskikliyi veziyyeti varsa müalice edilmesi lazımdır. Deri memularları, burun ve ağciyerde allergiya veziyyeti varsa müalice edilmesi ve idare altına alınması veziyyetinde gözaltı kölgelerde azalma görüner. Dermatolojik baxımdan bağlayıcı makiyaj xaricinde, bezi reng açan kremler mövcud olmaqla birlikde bir mütexessis hekim terefinden tövsiye edilmesi teklif ediler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7056 / 1350