canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kompüter Qarşısında Doğru Oturma Forması

Kompüter Qarşısında Doğru Oturma Forması

Prof. Dr. Güler, kompüter istifade ederken ilk olaraq oturulan kreslonun doğru seçilmesi lazım olduğunu vurğulayaraq, bunları söyledi:
"Yüksekliyi nizamlı, kürek üçün desteyi olan yumşaq minderli ve dayanıqlı bir kreslo almalısınız. Sert ve nizamlı olmayan bir kresloda uzun müddet oturmaq şiddetli bel ve boyun ağrılarına sebeb ola biler. Kreslo seçkisinden sonra eger yoxsa bir kompüter masası almalısınız. Normal iş masaları çox vaxt kompüterler üçün rahat deyil. Meselen kompüter monitorunun gözünüzden bir az aşağıda ve tam qarşınızda olması lazımlıdır. Ayrıca klaviaturanın, dik oturduğunuz zaman qollarınız dirsekden 90 derece kıvrıkken ellerinizle eyni xettde ve tam qarşınızda olması lazımlıdır. " O cümleden o qeyd etdiki, kompyuteriniz pencere ve işığlı yerden kenarda olmalıdır.

Göz zeiflemeı
Uzun müddet kompüter qarşısında işin gözlerde de bezi narahatlıqlara sebeb ola bildiyine işare eden Prof. Dr. Güler, bunları qeyd etdi:
"Bele veziyyetlerde en sıxlıqla göz etrafı ve başda ağrı, gözlerde yorğunluq hissi, yanma, batma ve qızartı görüle biler. Şikayetlenmeler daha çox günde 4-6 saatdan çox kompüter qarşısında çalışan, xüsusile gözlerinde miyop ve ya astigmatizm qüsurları olan keslerde sıx görüler. Kompüterle işin gözlerde qalıcı bir tesire sebeb olmadığı bilinmekdedir. Lakin gündelik heyatda çox problem meydana getirmeyen astigmatizm kimi qüsurlar kompüter qarşısında narahatlıqlara sebeb ola biler. Yanma, batma, qızartı, sulanma kimi şikayetlenmeler monitora baxaraq çalışan keslerde göz qırpma sayındakı diqqete çarpan azalmaya bağlı ola biler. "
Ekranın gözlerden 50-70 santimetr uzaqda ve göz xettinden bir az aşağıda olmasının yorğunluq şikayetlerinin azalmasını temin ede bileceyini ifade eden Güler, "Gözle elaqedar şikayetlenmelerin azaltılabilmesi üçün evvelce yaxşı bir göz müayinesi edilmelidir. Ayrıca iş esnasında sıx ara vermek ve aralarda meselen pencereden uzaq obyektlere baxmaq göz sağlamlığı


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7046 / 693