canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Çürük dişlerin bedenimize zererleri

Çürük dişlerin bedenimize zererleri

Ağızda çürük dişlerin olması sağlamlığmız baxımından en vacib olan problemlerimizden biridir. Çünki ekspertlere göre çürük dişler; ürek narahatlığına, görme pozğunluğuna, beyin, böyrek ve revmatizm xesteliklerine sebeb ola biler. Bu sebeble dişlerimizin sağlam olması ehemiyyetlidir. Dişlerin çürüme sebebi ağızda olan bakteriyalardan ibaret olan bakteriya valı, yemeklerin ağızda qalan artıq turşularından meydana gelmesini temin etmekdedir. Bu turşular dişlerin mineral quruluşunu hell ederek dişin minasının pozulmasına sebeb olur. Bu da dişlerde çürüylerin başlamasına ve dişde oyuqlar meydana gelmesine sebeb olmaqdadır. Mütexessislere göre diş çürüyünün esas sebebleri bakteriya valı ve karbon hidratlı qidalardır. Dişlerimizin sağlamlığı vacib olan bir veziyyet olduğundan müvafiq tedbirleri vaxtında almaqda her vaxt fayda vardır. Bu tedbirlerin başında dişlerimizi nizamlı olaraq günde en az 2 defe fırçalamaq (seher ve axşam), diş çöpü istifade ederek dişleri temizlemek ve nizamlı olaraq hekime getmek diş sağlamlığı baxımından olduqca ehemiyyetlidir.

Ayrıca diş sağlığı baxımından turşulu içkilerden, çay ve qehve kimi dişlere tesir edecek içkilerden uzaq dayanmaq lazımdır. Eyni zamanda çox soyuq ve çox isti qidalara diqqet etmeliyik. Dişleimizdeki problemler bedenimize de menfi istiqametde tesir etmekdedir. Ağızda yaranan çürükler ağız qoxusuna da sebeb olmaqdadır. Bundan başqa dişler de çürük yaranması medeye, bağırsaqlara ve üreye zererler vere biler. Diş eti iltihabları immuniteti azaltdığından bakteriyaların bedene rahatlıqla yayılmasını temin etmekdedir. Neticede bakteriyalar qan dövranı yolu ile bedene yayıla biler ve bunun neticesinde ürek infarktına sebeb ola biler. Hamile qadınlarda da erken doğuşun olmasına da sebeb ola biler, bundan başqa kürek ve baş ağrısına da getirib çıxara biler.

Dişlerde bir problem olduqda mütleq diş hekimine gedilmeli ve hekimin verdiyi tövsiyelere mütleq tetbiq edilmelidir. Erken


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7047 / 616