canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hepatit B

Hepatit B

Hepatiti B virusu (HBV) ile yoluxma qaraciyer iltihabına sebeb ola bilir. Bir çox insanlarda HBV infeksiyası xroniki hal alır ve tedricen qaraciyerde çapıqlaşma (sirroz) ve ya qaraciyer xerçengine getirib çıxarır. Xeste insanın qanı ve ya daxili mayesi ile (ağız suyu, sperma, vaginal sekresiya) temasda olama neticesinde HBV ile yoluxma mümkündür. Hepatit B ile xeste olan yaşlı insanlarda elametlerin keskinliyine baxmayaraq tam sağalma mümkündür. Yenidoğulmuşlar ve uşaqlar xestelenerse infeksiyanın xroniki xarakter alması ehtimalı artmış olur.

Siz intravenoz inyeksiyalar zamanı iyneni paylaşırsınızsa, digerinin şexsi eşyalarından istifade edirsinizse, qorunmadan cinsi elaqeye girirsinizse, Hepatit B-nin geniş yayıldığı yerlere seyahet edirsinizse ve ya bele yerlerde dünyaya gelmişsinizse Hepatit B virusu ile yoluxma tehlükesi qarşısındasınız. Bundan elave HBV daşıyıcısı olan ana doğuş zamanı övladını yoluxdura biler.

Hepatit B ile xeste olan yaşlı insanlarda elametlerin keskinliyine baxmayaraq onlar tam sağalırlar. Yenidoğulmuşlar ve uşaqlar xestelenerse infeksiyanın xroniki xarakter alması ehtimalı artmış olur. Hepatit B-nin müalicesinin olmamasına baxmayaraq vaksinasiya onun qarşısını ala biler. Eger siz HBV ile yoluxmusunuzsa çalışın digerlerine keçirmeyin.
Qaraciyer haqqında qısa melumat

Qaraciyer kifayet qeder hecmli orqan olub esas hissesi sağ terefde olmaqla qarının yuxarı mertebesinde yerleşir . Qaraciyer bedende olan zererli maddelerin parçalanması ve xaric edilmesi, glycogen adlanan maddenin toplanması ve lazim geldikde onu glükozaya parçalayaraq bedenin energetik ehtiyaclarının ödenilmesi, qida vasitesile daxil olmuş yağ ve zülalların hezm edilmesi, qanın laxtalanması üçün vacib olan zülalların sintezi, derman maddelerinin paçalanması, bağırsaqlarda yağların paçalanması üçün vacib olan ödün yaradılaraq 12 barmaq bağırsağa ötürülmesi kimi vacib funksiyaları heyata keçirir. Qaraciyer insan orqanları içerisinde en güclü


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Perspektiv [OFF] (07.10.2012 / 21:36)
Tamamile dogrudur. Ehsen
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7047 / 420