canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dırnaqdakı ağ xetler niye meydana geler

Dırnaqdakı ağ xetler niye meydana geler

"Zülal eskikliyi, kalsium, selenium, demir, sink kimi mineralların ve folik turşusu ,B12 vitaminlerinin qeyri-kafiliyinden dırnaqlarda bezi çatışmamazlıqlar meydana gelir. Bunlar daha çox qırılma, çatlama, kobudlaşma ve tebeqeleşme şeklinde de ola biler. En diqqete çarpan nümunesi ise demir çatışmamazlığı anameyasında qaşıq dırnaq dediyimiz dırnağın qaşıq içi kimi çuxurlaşmasıdır".

VİTAMİN ÇATIŞMAMAZLIĞI İLE ELAQESİ YOXDUR!

Dırnaqlarımızda müeyyen vaxt erzinde ağ xetler ve ya nöqteler çıxır. Xalq arasında vitamin qeyri-kafiliyi ile bağlı meydana geldiyi deyilen bu veziyyetin vitamin çatışmamazlığı ile bağlı olmadığını deyen Koca bele davam edir:

"Bu ağ xett ve nöqteler her hansı bir zerbe, manikür ve ya başqa bir sebebden dırnağın içerisine hava qabarcıqlarının girmesi neticesinde meydana geler. Bunun vitamin çatışmamazlığı ile heç bir elaqesi yoxdur. Narahat olmağa heç bir sebeb yoxdur. Yalnız bizi görünüş olaraq narahat ede biler".

SAĞLAM DIRNAQLAR ÜÇÜN ...

• Dırnaq quruluşu üçün lazımlı olan zülal ve vitaminler (Folik turşusu, B12) üçün et ve quru paxlalılar kafi miqdarda istifade olunmalıdır.

• Günde 2-3 stekan süd ve qatıq dırnaqlar üçün lazım olan zülal ve kalsium cehetden ehemiyyetlidir.

• Demir çatışmamazlılığını temin etmek üçün et, yumurta, quru paxlalılar (demirin aktivleşmesi üçün C vitaminini temin eden qidalardan alınır) ve tünd yaşıl yarpaqlı terevezler süfrelerde olmalıdır.

• Günde 5-9 boşqab müxtelif renglerde teze terevez ve meyvelerle dırnaqların ehtiyacı olan vitamin, minerallar ve antioksidanların alışı temin edile biler.

• Sink temin eden balıq ve diger deniz mehsulları heftede 2-3 defe qebul olunmalıdır.

• Günde orta sayla 2 litr su mütleq içilmeldir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7046 / 746