canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Insanın yaddaşı silinecek

Bir bu qalmışdı: insanın yaddaşı silinecek

ndi ise bunu tamamile reallığa çevirmek mümkündür. Bele ki, İsveçin Upsal Universitetinin alimleri ifrat derecede heyecanlı ve depressiyalı adamları müalice etmek üçün yeni keşfe imza atdıqlarını beyan edibler. Bu barede Trend Rusiya KİV-ne istinaden xeber verir.

Mütexessislerin sözlerine göre, insan yaddaşından yeniden emele gelen xatireni (söhbet qısamüddetli yaddaşdan gedir) pozmaq mümkündür. Layihenin müelliflerinden biri Tomas Aqrenin sözlerine göre, bu keşfin neticelerinden heyacanlanmadan, fobiyalardan, ciddi zedelenmelerden sonra yaranan streslerden ve teşviş tutmalarından eziyyet çeken milyonlarla insanın müalice metodlarının yaxşılaşdırılması üçün istifade oluna biler.

Alimler bildirirler ki, insan beyninde xüsusi zülalların emele gelmesi sayesinde öyrendiyi her yeni informasiya onun beyninde uzunmüddetli möhkem xatire kimi toplanır. O, neyise yada salmağa başladığı anda informasiyanın uzunmüddetli yaddaşa salınması prosesi yeniden işe düşmeyene qeder xatire müeyyen vaxtadek qeyri-stabil olur.

"Başqa sözle, biz evvelce eslinde ne baş verdiyini xatırlamırıq. Xatire sabit deyil", - mütexessis elave edib.

Alimlerin fikrince, yaddaş insan heyatında baş veren her yeni hadise ile bağlı getdikce daha az deqiq olur ve nehayet, o, orijinal xatire ile tamamile ziddiyyet teşkil ede biler. Daha doğrusu, insan baş vereni deyil, baş veren haqqında son xatireni yadda saxlayır. Mütexessisler bunu insan beyninin daim informasiyanı uyğunlaşdırması ile izah edirler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7036 / 890