canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hedden artıq terlemeye son!

Hedden artıq terlemeye son!

Estetik, Plastik ve Rekonstruktiv Cerrahı Mütexessisi Op. Dr. Berker Büyükgüral, heddinden artıq terlemenin ve bunun adamın gündelik heyatına tesir edecek derecelerde olması bir xestelik olaraq qebul edildiyini söyledi.
"Heddinden artıq terleme (hiperhidrozis) xesteliyi cemiyyetin 1% -de görüle bilmekdedir. Bu xestelikde beden istiliyini teşkil etmek üçün lazımlı olan miqdardan çox daha çox ter istehsalı söz mövzusudur. Terleme bölgeleri ümumiyyetle qoltuqaltı, ovuc içleri, ayaq dabanları ve alın. Bezi kesler o qeder çox terler ki günde bir neçe defe paltarlarını deyişdirmeleri lazım ola biler. Ayrıca terleme olan bölgelerde bakteriya töremesi asanlaşacağı üçün narahat edici bir qoxuya sebeb olur ve adamın fiziki ve ictimai heyatını menfi istiqametde tesir eder. Meselen elleri çox terleyen kesler ictimai utancaqlıq üzünden el temasından ve qucaqlaşmaqdan qaçırlar. Xeste terleme narahatlığına qapıldığı zaman, terlemeye sebeb olan xeberdarlıqlar artaraq terlemeyi daha da artıra biler"dedi.

Heddinden artıq terlemenin sebebleri nelerdir?

Heddinden artıq terlemenin en başlıca sebebleri arasında stress, xeberdarçı dermanlar, tiroid vezinin heddinden artıq çalışması, böyrek üstü vezinin xestelikleri, menopoz, qan şekeri yüksekliyi ve ya düşme, köklük, xerçeng müalicesinde istifade edilen bezi dermanlar ve hormonlar iştirak eder. Heddinden artıq terleme şikayeti olan xestelerde sebebler tek-tek araşdırılır ve probleme rast gelinmediyi teqdirde simpatik sinir sisteminin doğuşdan çox çalışdığı qenaetine gelinir.

Heddinden artıq terlemenin müalicesinde kömekçi üsullar:

Açıq rengli, pambıqdan olan ve bol paltarlar giyilmelidir.
Heddinden artıq terleyen bölgeye quruducu kirşan ve mehlullar istifade edile biler.
İş mühiti serin tutulmalıdır.
İsti ve spirtli içkiler terlemeni artırar bunlardan qaçınılmalıdır.
Bol su içilmelidir, çünki heddinden artıq terleme bedenin susuz qalmasına yol aça biler.
Ter qoxusunu


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7031 / 1282