canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qıcıqlanan Bağırsaq Sindromu

Qıcıqlanan Bağırsaq Sindromu

Qıcıqlanan Bağırsaq Sindromu (QBS) yoğun bağırsağın funksional pozğunluğu olub bir çox elametleri özünde birleşdirir. QBS zamanı qarında ağrı ile müşterek bir-birini evez eden qebzlik ve ishal qeyd oluna biler. Qıcıqlanan Bağırsaq Sindromu (QBS) hekimlerin en çox rast geldiyi şikayetlerden biridir. Amma heç de QBS-i olan her bir kes hekime müraciet etmir. Yalnız daha hesas ve şikayetleri keskin olan insanlar hekime müraciet edirler. Bele hallarda hekime müraciet etme alqışlanmalıdır. Çünki siz emin ola bilersiniz ki, şikayetleriniz diger daha ciddi patologiyadan qaynaqlanmır. QBS kişilere nisbeten qadınlarda daha çox rast gelinir.

Sebebleri
QBS-nin deqiq sebebini müeyyen etmek çox çetindir. QBS zamanı bağırsaqlarda heç bir patoloji struktur deyişikliyi müeyyen edilmir. Bir neçe mümkün hesab edilen sebebler teklif edilir, meselen:
- Bağırsaq ezelesinde hereki pozğunluğu. Normada bağırsaq daxilindeki qidanı hereket etdirmek üçün yığılıb açılır. Amma bezen bu proses süretlenerek ishal, qaz toplanması, genişlenme, bezen ise zeifleyerek qebzlik törede biler.
- Bağırsağın genişlenmesine ve hereketine qarşı dözümlülüyün zeif olması. Bunu bezi alimler merkezi sinir sistemi ile elaqelendirirler.
- Bezi alimler hormal deyişikliklerin QBS zamanı ehemiyyetli ola bilmesi inancındadırlar. QBS-den eziyyet çeken qadınlarda menustrasiya zamanı şikayetlerin daha da keskinleşmesi bu ideyanı destekleyir.

Elametleri
- Qarında ağrılar ve ya sancılar
- Qarında köp
- Ağrı ile müşayet olunan xroniki ishal
- Ağrı ile müşayet olunan xroniki qebzlik
- Ağrıların necis ifrazından sonra keçmesi
- Ürekbulanma ve qusma
- İştahanın itmesi
- Depressiya
- Necisde seliyin olması

Risk faktorları
- Lifli qidaların az qebulu
- Esebi ve gergin iş rejimi
- Qebzlik zamanı işledici derman ve vasitelerin (Laksativlerin) istifadesi
- İnfeksion ishalın olması
- Diger qısamüddetli bağırsaq iltihabının


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7033 / 1383