canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qebizlik ne ile tehlükelidir?

Qebizlik ne ile tehlükelidir?

Qebizlik “edebsiz” sayılan xesteliklerden biridir ki, onun haqqında hetta hekimle de danışmaq “qebahet” hesab olunur. Bundan başqa, ekser insanlar qebizliyi heç de tehlükeli hesab etmirler. Bezi insanlar illerle bu xestelikden eziyyet çekerek, işledici dermanlar içib, imaleler edib ve diger üsullarla “müalice” olunaraq hekime müraciet etmirler. Çox nahaq! Qebizlik yüngülvari halsızlıq deyil, orqanizm üçün ciddi fesadlar vere bilen böyük bir problemdir!

Bes, qebizlik ne ile tehlükelidir? Eger insan, xüsusen de uzun iller erzinde qebizlikden eziyyet çekirse, onun bağırsağı normal şekilde fealiyyet göstere bilmir, qidanın terkibinde olan vitamin ve mineral maddelerin menimsenilmesi xeyli derecede çetinleşir, neticede maddeler mübadilesi pozulur. Diger terefden, qebizliyin xroniki forma alması neticesinde orqanizmde xeyli miqdarda toksinler, şlaklar, zeherli maddeler de yığılır. Qana sorulan bu maddeler orqanizm boyunca yayılaraq bütün orqanları zeherleyir, sinir sistemini, hetta beyini de zedeleyirler. Ona göre de xroniki qebizlikler bezi hallarda, sanki onlarla heç bir elaqesi olmayan patoloji halların - güclü baş ağrıları, yaddaş pozğunluğu, heddinden artıq esebilik, ve hetta qocalıqdakı ağıl zeifliyi kimi elametlerin baş vermesine sebeb olurlar.

Xroniki qebizlikler bizim qara ciyerimize ciddi zerer vururlar! Mesele bundadır ki, bu orqanın esas vezifelerinden biri – orqanizmde olan toksinler ve diger zererli maddeleri zerersizleşdirerek onları bedenden xaric etmekden ibaretdir. Bu maddeler bedende xeyli derecede çox yığıldıqda (qebizlikler neticesinde) qara ciyer de heddinden artıq derecede yüklenerek zedelenir. Qara ciyer evvelden de xeste olduqda ise, qebizlikler daha çox qorxulu olur.

Yoğun bağırsaqda xerçengin emele gelme sebeblerinin araşdırılması zamanı tedqiqatçı alimler bele bir neticeye gelmişler ki, xroniki qebizlikler de bu qorxulu xesteliyin inkişaf etmesine tesir ede bilerler. Mesele bundadır ki, bizim


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7032 / 1396