canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Prostat, ve ya prostat vezi

Prostat, ve ya prostat vezi, kişilerin nesilartırma ve seksual funksiyalarında aktiv iştirak eden daxili cinsiyyet üzvdür. 40 yaşdan başlayaraq onda xoşagelmez metamorfozlar prosessler başlayırlar: onun qabığı tedricen berkiyir, vezin ölçüsü böyümeye başlayır.

Mehz prostatın bu cür böyümesi adenoma, prostatın hipertrofiyası ve ya prostat vezinin xoşxasseli hiperplaziyası (PVXH) adlanır. Bu xestelik kişilerde 40 yaşında 20, 60 yaşında 70 ve 80 yaşında 90 faiz teşkil edir.

Bu güne qeder prostat adenomasının inkişaf sebebleri axıra qeder aydınlaşdırılmamışdır. Hesab edirler ki, bu xestelik kişi klimaksının bir formasıdır ve her bir yaşlı kişinin bu xesteliye tutulma ehtimalı böyükdür. Lakin hele de prostat adenomasının baş vermesi ile cinsi aktivlik, seksual orientasiya, tütün ve alkoqol qebulu, iltihablı ve zöhrevi xesteliklerin keçirilmesi arasında her hansı elaqenin olması sübut edilmemişdir.

Simptomlar ve gedişat

“Prostat vezinin xoşxasseli hiperplaziyası” termini o demekdir ki, prostatda kiçik ölçülü düyün (ve ya düyünler) emele gelir ve o tedricen sidik kanalını sıxır. Eger kanal prostat vezinin içerisinden keçmeseydi bu xestelik, ümumiyyetle, olmazdı. Bele ki, adenomanın esas simptomu sidik ifrazı prosesinin pozulmasıdır.

Hesab olunur ki, sidik ifrazı prosesinin pozulması xesteliyin başlanğıcıdır. İdealda kişiler mehz bu anda hekime müraciet etmelidirler. Müeyyen müddetden sonra sidik ifrazı prosesi çetinleşir, intensivliyi azalır. Sidik axını zeifleyir, bir defeye ifraz olunan sidiyin hecmi azalır. Sidik kisesini tamamile doldurmaq imkansızlığı sidiyin axmasına sebeb olur. Adenomanın bu merhelesinde ele güclü sidikburaxma siqnalları gelir ki, adam bir an bele döze bilmir.

Sidik prosesinin keskin lengimesi xesteliyin ilk merhelesinde de inkişaf ede biler. Buna sidik kisesinin uzun müddet dolmaması, hedden artıq soyuqlama ve alkoqolun qebulu sebeb ola biler.

Sidik kisesinde tezyiqin artması damarların zedelenmesine, sidiye qanın


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7033 / 1384