canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sağlam Qidalanma Piramidası

Sağlam Qidalanma Piramidası
İdman ve çekiye nezaret hemçinin enerji balansının sade qanunu ile de elaqelenir: Çeki deyişimi = qebul olunan kalori – atılan kalori. Eger siz her gün qebul etdiyiniz qeder de kalori israf ede bilirsinizse, piy hüceyrelerinde toplanmağa heç ne qalmır ve beden çekisi eyni qalır. Atdığınız kaloriden çox yemek ise piy toplamaq ve çekini artırmaqla neticelenir. Müntezem idman beden kütlenize nezaret etmeye kömek eder.

Sağlam Qidalanma Piramidasına aşağıdakılar aiddir:

Emal olunmamış denliler. Orqanizmin karbohidratlara xüsusen enerjiye göre ehtiyacı var. Karbohidaratların en yaxşı menbeleri yulaf unu, ağ çörek ve temizlenmiş düyü kimi emal olunmamış denlilerdir. Onlar enerji ile zengin nişasta ile birge xarici (kepek) ve daxili (rüşeym) qatları çatdırırlar. Orqanizm emal olunmamış denlileri ağ un kimi yüksek emal olunmuş karbohidratları hezm etdiyi qeder tez hezm ede bilmir. Bu qan şekeri ve insulini artmaqdan, sonra da süretli enmekden qoruyur. Qan şekeri ve insulinin yaxşı idare olunması aclığı nezarete alır ve bu şeker xesteliyinin her 2 tipinin inkişafının qarşısını ala biler. Bundan elave, tedqiqatlar gösterir ki, emal olunmamış denlerle zengin rasionla qidalanma ürek xesteliklerinin de qarşısını ala biler.

Sağlam piyler ve yağlar. Teeccüblendiricidir ki, Sağlam Qidalanma Piramidası esasına yaxın yerde bir qeder yağ (piy) yerleşdirir. Göresen onların yemek üçün yaxşı olduğunumu gösterir? Baxmayaraq ki, bu tövsiye adi mentiqe qarşı çıxır, bu deliller ümumi qida verdişlerine tam müvafiq gelir. Sade Amerikalı gündelik kalorisinin en azı üçde birini yağlardan alır, ona görede onu piramidanın esasına yaxın yerleşdirmeyin ehemiyyeti var. Nezere alın ki, bütün növ yağlar deyil, mexsusi olaraq sağlam piy ve yağlar qeyd olunur. Sağlam olan doymamamış yağların yaxşı menbeyi zeytun, kanola, soya, qarğıdalı, günebaxan, araxis ve diger bitki yağları, yağsızlaşdırılmış marqarin, qoz-fındıq, toxumlar, avakado, qızıl balıq kimi yağlı


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7032 / 1392