canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Üreye verdiyimiz 4 ceza

Üreye verdiyimiz 4 ceza

Meselen, insanlar çox vaxt neyi nece yediklerini, orqanizm üçün neyin ziyanlı olduğunu bilmeden hereket edirler. Ancaq bezen insanlar bunların ziyanlı olduğunu bile-bile edirler. Bu ise günahdır.
1. Siqaret
Siqaret çekmek ürek damar sistemine neqativ tesir eden en başlıca faktorlardan biridir. O, qan dövranına tesir edir, arteriya divarlarını dağıdır, onlara yağ toplanmasına şerait yaradır. Siqaret çeken zaman üreye kifayet qeder oksigen getmir. Neticede o normal işlemek qabiliyyetini itirir ve xeste olur.

2. Çox stress - az istirahet
Daimi gergin iş fonunda emosional stress xroniki ürek xesteliyinin yaranmasına sebeb olan potensial riskdir. Bu zaman ne qeder tez hekime müraciet etseniz, bir o qeder xeyirli çıxmış olarsınız. Ürek ritminin pozulması çox tehlükeli xesteliklerin xeberçisi ola biler.

3. Hereketsizlik
Her kiloqram artıq çeki üreyin fealiyyetine menfi tesir edir. Bu zaman ürek bütün bedeni qanla, oksigen ve minerallarla temin etmek üçün iki defe artıq yüke düşür.
Bundan hereketsizlik ve artıq çeki şekerli diabete de yol aça biler.

4. Yağlı ve şekerli yemek
Orqanizmdeki damarların fealiyyetine heddinden çox şirin ve yağlı qidalarda menfi tesir gösterir. Bütün bu mehsullar xolesterol menbeyidir. Yağlı qidalar müeyyen zaman erzinde damarların divarlarına çökerek onların elastikliyini azaldır. Bezi hallarsa qan dövranının pisleşmesine, ürek ritminin pozulmasına getirib çıxarır. Bir müddet sonra ise orqanın fealiyyeti tamamile pisleşir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7032 / 1391