canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yuxusuzluğun 10 çaresi

Yuxusuzluğun 10 çaresi

Yuxu problemi olan insanlarda gündüz baş ağrısı, yorğunluq, esebilik, konsentrasiya kimi şikayetller müşahide ediler. Keyfiyyetli bir yuxu üçün tekliflerimize qulaq asın.
Adam normal yatmayıbsa, sabahısı günü yuxulu bir halda keçirer. Yuxusunu ala bilmeyen keslerde yığıncaqda dinleyiciyken ve ya avtomobil istifade ederken mürgüleme halları çox olar. Ayrıca gündüz baş ağrısı, yorğunluq, esebilik, konsentrasiya kimi şikayetler müşahide ediler.

1. Yataq otaqlarımızın yeri çox ehemiyyetlidir. Yataq otağının günortadan sonra güneş götürmeyen, yaxşı havalandırılan bir otaq olmalıdır.

2. Kondisioner istifadesi tövsiye edile biler, ancaq çox aşağı istiliklere ve düz üzerimize vuran kondisionerler, sağlamlığımız üçün tehlükelere sebeb ola biler. Kondisioner istifade ederken meqsedimiz soyutmaq deyil, mühiti optimum istilikde tutmaq olmalıdır.

3. Yataq otaqlarının sade ve yalnız yuxuya xidmet etmek üçün hazırlanması; otaqda televiziya, kitab, kompüter olmalıdır.

4. Yuxuya gede bilmek ve yuxunu davam etdirmek üçün yataq otağımızın qaranlıq olması da bir başqa lazımlı faktordur.

5. Axşam edilen idman, adrenalin seviyyemizi yükselderek yuxuya getmemizi çetinleşdire biler. Bu sebeble idmanı günün daha tez saatlarında etmeyi seçmek lazımdır.

6. Beden istiliyimizi yükseldecek qalın pijamalardan, edyallardan uzaq dayanın.

7. Yatanda günün mühasibliyini ya da sabahısı günün planını etmek de yuxuya mane ola biler.

8. Yatmamışdan üç saat evvel yemek yemeyin.

9. Yatmamışdan evvel ilıq bir duş en tesirli üsullardan biridir. İlıq duş, beden istiliyimizi aşağı salmağa kömek olar. Bu üsul uşaqlar üçün de etibarlıdır, uşaqlarınıza da yatmamışdan evvel duş aldıra bilersiniz.

10. Uşaqlar rahat yatsın deye, yuxu saatlarından derhal evvel oyun oynadaraq yorulmalarını, enerji xerclemellerini temin etmek doğru bilinen bir sehvdir. Çünki çox fiziki fealiyyet neticesinde bedende yükselen adrenalinin normal seviyyeye de enmesi


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7030 / 1413