canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sud vezilerinizi hekime getmeden bele, ozunuz muay

Süd vezileri qadın orqanizminin en hessas orqanlarından biridir. Her bir qadın ayda 1 defe olmaq şertile süd vezilerinin müayine etmelidir.Süd vezilerinde ağrı qadınlarda tez tez rastlanan problemlerdendir. Mastopatiya da bu problemlerden biridir desek yanılmarıq. Mastopatiya zamanı süd vezilerinde küt, göynedici ağrılar, ağrıların predmenstrual (menstruasiya evveli) dövrde daha da artması hetta vezilerin böyümesi, şişginleşmesi müşahide edilir.Bezen bu ağrılar mentruasiyadan sonraki dövrde azalır ve ya tamamile itir. Bezen ise postmenstrual (menstruasiyadan sonraki) dövr zamanı ise ağrılar olduğu kimi qalır. Süd vezileri ekser hallarda her hansı diger orqanların xroniki xestelikleri neticesinde esasen qadın cinsiyyet üzvlerinin xestelikleri, sinir sisteminde baş veren müxtelif pozğunluqar zamanı (stress, gerginlik, esebilik, travmalar) çoxsaylı abortlardan sonra, travma (ezilme) zamanı müşahide olunur.
Gündelik istifade etdiyiniz memulatlar sırasından ise çay, qehve, şokolad, spirtli içkiler, tütün memulatlarından (tüstusünden bele) çekinmeniz lazımdır.
Eger özünüzde bu simptomları müşahide edirsinizse, ilk novbede hekime müraciet etmeniz meslehet görülür. Vaxtinda aparılan müayine ve müalice bu xesteliyin qorxulu xesteliye çevrilmesinin qarşısını alar.
Evde muayine aparmaq ucun sag elinizi belinize qoyursunuz ve sol elinizle sag sud vezini palpasiya edirsiniz bu arada qoltuqalti nahiyyenide palpasiya etmeniz gerekir.eyni proseduru sol elinizi belinize qoymaqla tekrar etmeniz meslehetdir egerki palpasiya zamani agri, berk toreme ve s..ve s..a$kar ederseniz mammoloq hekime muraciet etmeniz meslehetlidir


Şerhler:
@@Gulgun [OFF] (15.10.2012 / 22:27)
Palpasiya nedir?
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1477