canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Arılar her kesin tanıdığı kiçik canlılardır.

Arılar her kesin tanıdığı kiçik canlılardır.

Bu canlıların ne etdiyini soruşsaq, her insanın vereceyi cavab eyni olar; arılar bal hazırlayırlar. Beli doğrudur, arılar bal hazırlayır, üstelik öz ehtiyaclarından çox artıq ve Quranda diqqet çekildiyi kimi Allahın ilhamıyla..

Ancaq arıların möhteşem teşkil olunmuş heyatlarından elave, olduqca möcüzevi bir xüsusiyyetleri daha vardır.

Meşhur elm adamı Albert Eynşteyn, "Arılar yer üzünden itse insanın 4 il ömrü qalar" - demişdir. Wurzburg Universitetinin arı mütexessisi prof. Tautz, Eynşteynin sözlerinin elmi bir gerçek olduğunu ifade edib : "Arılar daşıdıqları tozcuqlarla 130 min ferqli bitki növünün töremesini temin edir. Bir petekdeki arılar 1 günde 400 kilometrlik bir saheni gezerek 1 milyon çiçeyin tozlanmasını temin edir. Bu proses dayansa yeyile bilen bitkiler ve meyveler ortadan qalxar. Bitkiyle beslenen heyvanlar ve daha sonra da insanlar öler" şeklinde izahat vermişdir.

Heyatımızın, yalnız bal hazırladığını düşündüyümüz kiçik bir canlının heyatına bağlı olması çox möcüzevi bir haldır. Eslinde, araşdırıldığında tebietde bir-birine asılı ortaq heyat yaşayan bir çox canlı vardır. Tebietdeki bu benzersiz dizaynlar, üstün ağıl sahibi Allahın üstün yaratma senetinin nümuneleridir.

Arıların yer üzünden yox olması zaman yalnız 4 il yaşaya bileceyimizi bilmek,


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1469