canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
BES SIZ NECE GULURSUZ?

BES SIZ NECE GULURSUZ?

Psixoloqlar tebessümün çetinlikleri aradan qaldıra bilmesi ile bağlı xalq hikmetini tesdiq edib.
Aparılmış araşdırmalara göre istenilen, hetta qeyri-semimi mimika bele, stressin öhdesinden gelmekde size kömek ede biler. Xalq hikmeti her bir xoşagelmez hadiseye tebessümle qatlaşmağı tövsiye edir.
Bunun her hansı bir faydası varmı? Doğrudanmı, tebessüm pis ovqatı aradan qaldırmağa ve stressin qarşını almağa kömek edir?

Bunu aydınlaşdırmaq üçün ABŞ-ın Kanzas Universitetinin psixoloqları yüzden çox könüllü üzerinde tecrübe aparmışlar. Onların her birine iki cür gülümseme öyretmişler yalnız ağız ezelelerinin iştirak etdiyi standart gülümseme ve ağız ezeleleri ile yanaşı, gözetrafı ezelelerin de iştirak etdiyi "esl", yaxud «semimi» ve ya «Dyuşen tebessümü». Meşqlerin esas xüsusiyyeti ondan ibaret olmuşdur ki, iştirakçılar qida çöplerinin kömeyi ile gülümser üz ifadesi almağa mecbur edilmişler. İlk baxışdan qeribe görünen bu şert psixoloqlara «tebessüm» sözünden qurtulmağa imkan vermişdir: tecrübede iştirak edenlerden bezileri neticenin nece olacağını bilmeden, sifetlerinde sadece olaraq, her hansı bir ifade yaratmışlar.

Melum olub ki, tebessüm doğrudan da bizim fiziki veziyyetimizi yaxşılaşdırır: semimiyyetle gülümseyenler üzlerinde süni tebessüm yaradanlarla müqayisede stressden daha az eziyyet çekirler. Başqa sözle, üzdeki tebessüm ifadesi heqiqeten çetinliklerden qurtulmağa kömek edir. Ele buna göre de, mümkün qeder tez-tez, hetta sevindirici bir şey olmasa bele, gülümseyin. Üzünüzde tebessüm yaratmağa cehd edin. Bu size xoşbextlik bexş edecek


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1475