canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
PEYĞEMBER CEHENNEM EHLİNİ TESVİR EDİR

Bir gün Hezret Mühemmed Peyğember (s) Ebu Eyyub Ensarinin evinde sehabeleri ile söhbet edirdi. O hezretin yanında eyleşmiş Meaz ibn Cebel aşağıdakı ayeden söz açıb tefsirini soruşdu:

“Sur (qiyamet gününde Israfilin üfüreceyi şeypur) çalınacağı gün deste-deste (mehşere) geleceksiniz” (Nebe, 18). Peyğember buyurdu: “Ey Meaz! Çox böyük ve mühüm meseleni soruşursan”. Sonra o hezret ağlamağa başladı; bele ki, göz yaşları mirvari kimi kirpiklerinden süzülürdü. Buyurdu: “Ümmetimden on deste qiyamet gününde başqa müselmanlardan ayrılmış ve müxtelif sifetlere dönmüş halda mehşere gelecek. Bezileri meymun sifetinde mehşere sürüklenecekler; bunlar xeberçiler ve sözgezdirenlerdir. Bezilerinin qiyafesi donuz şeklinde olacaq; bunlar haram yeyenlerdir (yeni murdar qida yeyenler ve ya başqasının malını haramlıqla qesb edenlerdir). Bezilerini başıaşağı çevrilmiş halda mehşere getirecekler; bunlar faizle pul verib selem yeyenlerdir. Zalımlar mehşerde kor, özünü öyen xüdpesendler ise lal ve kar olacaqlar. Bezileri dişleri ile dilini çeyneyecekler; öz elmine emel etmeyen alimler ve nahaq hökm veren hakimler bunlara aiddirler. Onların ağzından ele bir üfunet gelecek ki, bütün mehşer ehli bu qoxudan narahat olacaq. Bezilerini el-ayaqları kesilmiş halda haqqın divanına getirecekler; bunlar öz qonşularına eziyyet verenlerdir. Bezilerini yanan budaqlardan asacaqlar; bunlar zalım hökmdar üçün xeberçilik eden, camaatdan çuğulluq edib ev yıxan adamlardır. Bir qism insanların ise qoxusu çürümüş meyit iyinden de pis olacaq; bunlar şehvete alude olan, eyyaşlıq eden ve Allahın haqqını (ibadetini) yerine yetirmeyenlerdir. Nehayet, bir deste odlu paltarların içinde mehşere girecek ki, bunlar tekebbür ve qürur ehlidir”.


Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (22.10.2012 / 09:28)
Amin
angelozi_ [OFF] (21.10.2012 / 21:58)
amin amin amin
Dasort_aliance [OFF] (21.10.2012 / 10:47)
Tam her wey duzdu,hec bir wek wubhe ola bilmez.Allah hamini hidayet etsin,gozel emel sahibi etsin inwallah,weytanin pisliklerinden qorusun,pis niyyetli insanlarin niyyetinden qorusun amin inwallah.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6669 / 1191