canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Süretle arıqlamaq insanı deli edir (axira kimi oxu

Süretle arıqlamaq insanı deli edir (axira kimi oxuyun)

Bakıda “Formula 7” adlı saxta arıqlamaq preparatları satılır.Aptekleri ve etriyyat mağazalarını son iller bir mehsul “bezemeye” başlayıb. Bunlar iştahanı küsdüren, başqa adla desek, insanı zorla arıqlamağa mecbur eden dermanlar, çaylar ve diger vasitelerdir. Onların çoxunun qutusu üstünde Azerbaycan dilinde yazı yoxdur, ancaq tibb mütexessisinin anlaya bileceyi bir neçe maddenin latınca adı verilir.

Ümumdünya Sehiyye Teşkilatının melumatına göre, müasir dövrde piylenme geniş yayılmış xroniki xesteliklerden birine çevrilib. Bu problem Azerbaycanda da yaşanır. Yağlı qidalarla zengin metbeximizin yemekleri ile qidalananların çoxu artıq çekiden eziyyet çekir. Dövlet Statistika Komitesinin melumatına göre, hazırda ölkede 40-55 yaş arasında her 4 qadından 1-i piylenmeden eziyyet çekir. Azerbaycanda kişiler arasında orta statistik normal çeki 71 kq olsa da onların arasında da köklük problemi ile üzleşenler az deyil. Bir sözle, şişmanlıq günün problemine çevrilib.

Hazırda qadınların çoxu köklükden qurtulmaq üçün emeliyyata gedir. Eger evveller kökelen insana yaxşılaşdığını söyleyirdilerse, indi eksine, “xarab olub” deyirler. Kök olmaq tamam debden düşüb. Reklam çarxlarından durmadan beynimize yeridilen arıqlamağa çağırış, her addımbaşı açılan idman zalları, fitnes klubları, arıqlama prosedurları teklif eden klinika ve salonlar, mağazalarda “standart ölçü” adı ile satılan kiçik ölçülü geyimlerin tesiri altında duruş getirmek çetindir. Hansısa meqamda her birimizde köklük kompleksi yaranır. Bu psixoloji hücumun tesiri altında artıq çekiden eziyyet çekdiyimize emin olub derhal bütün üsullarla “ezablı kilolar”dan azad olmağa çalışırıq.

Tecrübe gösterir ki, arıqlamaq isteyenlerin çoxu yanlış üsullara - ac qalmağa ve ya hekim mesleheti olmadan pehrize el atır. Artıq çeki ile mübarizede xeyli tecrübesi olan qadınlarla söhbetimizden melum oldu ki, pehriz ve idman zallarının reklamı xanımları artıq


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Qisqanc_meleyim [OFF] (08.11.2012 / 14:53)
Bes nece edek kokelek heee:-((((
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1471