canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"Dindar Genclik"

"Genclik bir defe yaşanar azadca yaşa" şüarı da diger bir çox şüar kimi çox zamn eşitdiyimiz sözlerdendir. Eslinde gencliyin bir defe yaşandığı da, mehbus olaraq deyil azadca yaşanması lazım olduğu da doğru. Sehv olan, her iki anlayışın da yaşadığımız "müasir" zamanlar sebebiyle içinin boşaldılmış olması. Beli genclik bir defe yaşanır ancaq boş yere yaşanmaz.

Genclik, cemiyyetin telqinleri istiqametinde "delidir ne etse yeridir" mentiqi ile deli dolu, mesuliyyetsizce keçirilecek, esebi ve her an partlamağa hazır bir ruh halı ile yaşanacaq bir dövr deyil, Allahın insana lütfü olan en gözel çağdır. Azadlıq ise cemiyyetin var etdiyi onlarla büte perestiş etmekdense yalnız Allaha qulluq etmekdir.
Ancaq insanlıq son illerde inkara teslim oldu ve şeytani / Deccal sistem, gencliye müasirlik ve azadlıq ifadeleriyle bele bir dünya teqdim etdi. Bu belanı qaldıracaq olan ise inancdır. Bir araşdırma neticesinin Associated Pressde iştirak eden ifadesi "Bir çox uşaq üçün inanc xoşbextliyin açarıdır."

Qerezsiz qerbli psixoloqlar terefinden de tesdiq edildiyi kimi, "tebii dini funksiya, dini meyl ve duyğu, dini inanc toxumları, ilahi temayül, dini potensial" adını verdikleri anlayışlar, İslam inancındakı fitret prinsipiyle açıqlana biler. Din, insanın ruhi quruluşuna uyğundur.

Yazılı ve vizual media ise şüurlu bir sistemle mesuliyyetsizce yaşamağa gencleri yönlendirir. Cemiyyetde cahil olan seqmentler, medianın nümune gösterdiyi marjinal kesleri özlerine nümune götürüb, geyimlerini, heyat felsefelerini, danışma terzlerini teqlid edirler. Bir çox genc,-hetta bir çox valideynler heqiqeti göre bilmir. Gencliyin hara sürüklediyinin ferqinde deyilmiş kimi eyni media, bir başqa gün "genclik hara gedir?" Şeklinde başlıq atır, özüne genclerin problemlerine üstünlük verir.

Genclik çağı, açıq zehinle derin düşünüle bilecek çox qiymetli bir heyat hissesidir. Gencler etraflarına dinsizliyin getirdiyi önyarqılarla baxmadıqlarında, heyatlarının meqsedini ferq ede biler, ailelerine


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6674 / 1038