canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İblisin (len) evi haradadır, yeyecekleri nedir?

Şeytan Allah dergahından qovulandan sonra yere enir. Bu zaman şeytan Allaha xitab ederek, deyir: “Perverdigara! Meni yere gönderdin ve dergahından qovdun. Behişt nemetlerinden mehrum etdin. Menim yer üzünde bezi ehtiyaclarım vardır ki, yaşaya bilim. Onları menim üçün hazır et”. Xitab gelir ki, hacetin nedir? Şeytan deyir: “Allahım! Menim eve ve menzile ehtiyacım vardır ve mene menzil ver”. Xitab gelir: “Senin evini hamam qerar verdim. (Hamama daxil olmağın hökmlerinden biri de budur ki, “Euzu billehi mineş-şeytanir-racim” deyesen ki, şeytanlar sene baxmasınlar)”.



Dedi: “Menim oturmağa ehtiyacım vardır. Oturmaq üçün bir yer ve mekan isteyirem”. Xitab geldi: “Senin oturacağın yer mağazalar, bazarlar, küçelerdir. Orada otur ki, insanları seleme, rüşvete, yalana, xeyanete çekesen”.



Dedi: “Allahım! Men yemek isteyirem, yemeyim haradan temin edilecekdir?”. Xitab gelir: “Senin yemeyini “Bismillehir-Rahmenir-Rahim!” deyilmeyen süfrelerde qerar verdim”.



Dedi: “Allahım! Menim içeceklere ve suya ehtiyacım var, onları haradan elde ede bilerem?” Xitab gelir: “Senin içeceklerin şerab ve mestedici içkilerdir”.



Dedi: “Men azan ve azan deyen isteyirem”. Xitab gelir: “Senin azanın musiqi aletleri ve azan oxuyanın ise bu aletlerle çalanlardır”.



Dedi: “Menim Qurana ehtiyacım vardır. Menim üçün Quran qerar ver ki, ona baxım ve meşğul olum”. Xitab gelir: “Senin Quranın şeirdir”. (yeni, menasız ve bihude şeirler).



Dedi: “Menim kitaba ehtiyacım vardır, menim üçün kitab qerar ver ki, onu oxuyum”. Xitab gelir: “Senin kitabın döymelerdir (bedene vurulan döymeler)”.



Dedi: “Menim hedise ehtiyacım vardır”. Xitab gelir: “Senin hedisin yalandır, o kesler ki, yalan danışır, senin hedisini danışırlar”.



Dedi: “Menim ova ve şikara ehtiyacım vardır”. Xitab gelir: “İmanı ve teqvası süst olan qadınları senin ov vasiten etdim ki, onların vasitesile insanları yolundan azdırasan”.



Allah Teala bizleri lenetlik iblisin şerinden amanda sax


Şerhler:
GiberTron [OFF] (18.11.2012 / 20:37)
Amin
Aska---maska [OFF] (07.11.2012 / 16:33)
amin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6677 / 548