canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Titanik..7 Noyabr

Butun zamanlarin en mewhur gemisi Titanik, her kes terefinden bir deniz faciesi sebebiyle taninar halbuki neheng reys gemisinin ardinda inanilmaz bir sirr gizli.
Hec kim onun dunyanin en boyuk kehanetlerinden birini etdiyini bilmirdi. Hetta ozunun de xeberi yox idi. Adi; Morgan Robertson idi, Amerikali idi, 1861de doguldu, gencken denizcilik etdi, sonra ise bir almaz eksperti oldu ve New Yorkda zergerlik etdi. Sonra Kiplingin bir ehvalatini oxudu ve yazar olmaga qerar verdi. İlk ehvalati 25 $'a satildi, daha sonra yazdigi 10 ehvalatdan ise 1000 $ qazandi. Yazmaq ona artiq asan ve qazancli gelirdi. 1897-ci ilin bir qiw gecesinde 24.Caddedeki dairesinde yeni bir deniz ehvalati yazmagi planladi. Bu bir uzun ehvalat olacaqdi.

Xeyali "Titan Qezasi"
Xeyalinde neheng bir reys gemisi vardi, esla batmayan bir gemi. Bir ewq temasi uzerine qurulan ehvalatin qehremanlari bu neheng gemiye minib, İngiltereden ABWa gedirdiler ve ewq hekayesi dunyanin en luks gemisinde surecekdi. Amma ehvalatin xeyali qehremanlari gozlenilmez bir surprizle qarwilawacaqlar ve bir deniz qezasi batmaz deyilen gemini okeanin dibine gonderilecekdi. Robertsonun temasi bu idi, oturub yazmaga bawladi ve ehvalata iki ad verdi; "Futility"eni "Nafile" ve "Titan Qezasi"... Beli, sehv oxumadiniz; Titan... İndi beraberce Robertsonun romanindan bir hissesi; "Titan"in batiw sehnesini oxuyaq.

"Gozcu qiwqirdi; 'aysberq! Birinci zabit, kapitana xeber verdi ve derhal mawin dairesine tornistan yeni geri get emri verildi. Lakin neheng gemi dayanmirdi, suretini kesmesi ucun zaman lazim idi ve sisler arasinda gorunen aysberq yaxinlawirdi. Awagidan ise orkestrin ve eylenen insanlarin sesleri ewidilirdi. Sonra aysberq gemiye catdi, bu vaxt gemi ters caliwan pervanelerin seyiyle yan donmuwdu amma qeyri-kafi idi ve kapitanla komekcilerinin iz baxiwlari arasinda aysberq Titanin bayraq terefine carpdi. Zerbe yungul idi hetta cox hiss edilmedi, kapitan o anda ucuz sovuwdurduq deye duwunurdu. Amma bir nece deqiqe sonra


[1] 2 3 ... 9 >>

Şerhler:
Adbayor [OFF] (08.04.2013 / 16:59)
Çox ela twk
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6866 / 1444