canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Quran oxumağın feziletleri

Quran beşeriyyetin dünya ve axiret heyatının xoşbextliyini temin eden ebedi ilahi qanundur. Onun ayeleri hidayet, beyan etdiyi her bir ifade ise rehmet ve seadet menbeyidir.

Her kim bu iki dünyada xoşbext heyata nail olmaq istese, gece ve gündüz Quranla ünsiyyetde olmalı ve onu özünde yaşatmalıdır. Her gün onunla öz ehd-peymanını tezelemeli ve ehdine vefadar olmalıdır. Quranla öz elaqesini daha da güclendiren ve onu öz hafizesine köçüren şexsler, atdıqları böyük addımları Quranla atar ve gördükleri bütün işleri Quranla yerine yetirerler.

Quran tilavetinin fezileti baresinde onlarla hedis ve revayet neql olunmuşdur. Biz burada onlardan yalnız bir neçesini teqdim edirik.
İmam Baqir (e)-dan neql olunmuş hedisde deyilir: Peyğember (s) Quran tilavetinin fezileti haqda buyurmuşdur: «Her axşam on aye Quran oxuyan şexsler, qafil ve Allahını unutmuş keslerden hesab olunmazlar, elli aye oxuyanların adı emel defterine daim Allahı yad eden şexsler kimi yazılar, yüz aye oxuyan ibadet edenlerden, iki yüz aye oxuyan qelben ibadete qapılan ve xalisane bendelik edenlerden, üç yüz aye oxuyan seadete nail olanlardan, beş yüz aye oxuyan (mehşerde) ibadete telesen ve bu yolda qalmış kesler kimi tanınarlar. Min aye oxuyan kesler ise, sanki Allah yolunda saysız-hesabsız qızıl-gümüş sedeqe vermiş olarlar.» (Üsuli-kafi, «Quranın fezileti).

İmam Sadiq (e)-dan neql olunmuş hedisde deyilir: «Quran beşeriyyetin seadet ve xoşbextliyini temin eden heyat qanunudur. Bu qanun toplusu Allah terefinden tertib olunmuş ve en mükemmel şekilde onların ixtiyarına qoyulmuşdur. Heqiqi müselman o kesdir ki, bu heyat proqramına diqqet yetirmekle, her gün en azı elli aye oxumuş olsun.» (Üsuli-kafi, «Quranın fezileti).

1. QURANIN ÜZÜNDEN OXUNMASI

Neql olunmuş hedislerin bir qismi, Quranın üzünden oxunmasının onun ezber oxunmasından daha feziletli olduğuna delalet edir. Bu mezmunda neql olunmuş revayetlerden birinde deyilir: İshaq ibni Emmar imam Sadiq (e)-dan soruşur. Men Quranı artıq hifz


[1] 2 3 >>

Şerhler:
NURI-ZEHRA [OFF] (08.11.2012 / 23:46)
Allah razi olsun
Emerald-eyed-angel [OFF] (08.11.2012 / 17:17)
Tanri savabinizi yazsin,InwAllah.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6678 / 611