canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Möminin duasının gec qebul edilmesinin sebebi

Bismillahir Rehmanir Rehim...
Salam ve Salavat olsun sonuncu peyğemberimiz Mehemmed (s.a.a.)
Peyğembere ve onun Ailesine, Pak Ehli-Beyte (e).
ALLAHın Salamı olsun İslam Yolunu gedenlere ve İslama Doğru gelenlere...

O qeder ixlas sahibi olan şexsler vardır ki, onların ağlayıb-sızlayaraq içden etdikleri duaları göylere qeder yükselir. Günahların iniltileri çıxan, sevgi ve şövqle dolu olan könüllerin peşmanlıq duyğuları göyün üzerine qeder qalxır.

Bundan sonra melekler ALLAHa yalvarırlar:
- Ey her duanı qebul eden, ey sığınılan uca varlıq!
Mömin qulun sene yalvarır. Senden başqa güvenecek, etimad edecek bir varlıq bilmir, tanımır. Sen Seni tanımayanlara, Sene yad olanlara bele ehsan ve lütf edirsen. Her dilek sahibi dileyini Senden dileyir.

ALLAH da meleklerine bele buyurar:
- Mömin qulumun dileyini vermekde gecikmerem. Bu onu günahkar ve heqir gördüyüm üçün deyildir. Onun dileyini gecikdirmeyimde onun üçün bir lütf ve yardım vardır, onun üçün xeyir vardır. Ehtiyacı o qulumu qefleten oyandırdı. Meni düşünmezken, meni xatırlamazken ehtiyac onu saçından tutub, çeke-çeke menim hüzuruma getirdi.

Onun ehtiyacını ödesem, duasını qebul etsem, meni unudub qayıdar. Uşaqlar kimi oyun oynamaqda davam eder. Qelben yalvararaq, qelbi qırıq, könlü yaralı, içi yanaraq, ağlayaraq “Ey yardım istenilen ALLAHım !” deye sızlanır, yalvarır, lakin onun inlenmesi ve sızlanması “Ya Rebbi! Ya Rebbi!” deye seslenmesi, derdini açması, sirlerini söylemesi mene xoş gelir...
menbe: islamadogru.biz

Fikir verin, bezen ekseriyyetimiz
"ALLAH niye menim dualırımı qebul etmir ? Bu qeder yalvarıram, dua edirem amma yene qebul olunmur..Niye ?" deyib gileylenirik..Bu da bize cavab..Bilin ki, her qebul olunmayan ve ya gec qebul olunan duada bir hikmet var..

Dualırınız qebul olması ümidi ile..


Şerhler:
RAHIME@MEXSUSAM [OFF] (14.11.2012 / 22:40)
Rebbimiz bizim ondan istediklerimizi deyil onun bizde görmek istediyini yawatsin bize AMIN.Twk yazan elleriniz var olsun.
Wkolad [OFF] (13.11.2012 / 14:55)
Amin. Allah bizim ucun ne xeyirlidise onu yetirsin. Gunahlarimizi bagiwlasin.
Morik [OFF] (13.11.2012 / 12:46)
Amin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6680 / 1476