canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Peyğemberimizi yuxuda görmek...

Sual: Yuxuda Peyğemberimizi gören şübhesiz Onu mu görmüş olar?
CAVAB:Yuxuda Peyğember efendimiz Mehemmed eleyhissalamı heqiqi şekliyle gören, şübhesiz Onu görmüş olar. Çünki şeytan Onun şekline gire bilmez. Lakin şeytan başqa şekle girib görüne biler. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması asan olmaz.

Bezi alimler de, (Peyğember efendimizi deyişik şekilde görmek, yene Onu görmek olar. Lakin bu, o adamın dindeki nöqsanlığına elametdir. Peyğember efendimizi yuxuda gerçek kimi gören ve mömin olaraq ölen her kes Cennete geder) buyurmuşdur.

Hedis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Meni yuxuda gören, heqiqeten meni görmüşdür. Men her suretde görünerem.)

(Meni yuxuda gören, heqiqeten meni görmüşdür. Çünki şeytan menim Seklimi gire bilmez. Ebu Bekri siddiqlerden gören de, heqiqeten onu görmüşdür. Şeytan onun da suretine gire bilmez.) [Hatib]

(Meni yuxuda gören, oyanıqken görmüş kimidir.) [İbni Mace]

(Meni yuxuda gören, Cehenneme girmez.) [İbni Asakir]

Resulullahı qızğın bir şekilde görmek, o kimsenin halının pis olmasına delalet edir. Gözel bir suretde görmek, yuxu sahibinin dince gözelliyine, mübarek bedeninde nöqsanlıq görmek, yuxunu görenin nöqsanlığına delalet edir. Çünki Resulullah çox parlaq bir ayna kimidir ki, o aynaya baxan öz şeklini görür.

Resulullahı bele uyğun şekillerde görmekde böyük faydalar vardır. Çünki Resulullahı bu veziyyetde görmekle yuxunu görenin veziyyeti biliner ve qefletden oyanır. Diger peyğemberleri de yuxuda görmek beledir. Çünki şeytan, peyğemberlerin ve Melaikeden suretine gire bilmez. Yuxuda Resulullahı görenin veziyyeti yaxşı ve könlü şen olar. Eger o kimse kederli ve kederli ise, keder ve Kederinden xilas olar ve ya hebs ise hebsden çıxar.

Resulullahı görenler, mühasire altında ve ya qıtlıq içinde olsalar onlar bu kimi veziyyetlerden xilas olar ve mezlum olsalar zefere qovuşarlar. Eger qorxu halında olsalar emin olarlar.

Resulullahı yuxuda görmek
Sual: Bezileri, (Peyğemberi yuxuda gördüm, mene bele


[1] 2 >>

Şerhler:
Nurgunel [OFF] (25.07.2013 / 12:21)
Men yuxuda Peygemberimiz(s.a.s) wekillerdeki kimi gordum biraz esebi daniwdi yanindakiynan ama uzune baxanda peygemberimiz oldugunu gordum biraz arali mesafedeydim donmuw veziyyetdeydim peygemberimiz dedim bir nece saniye sora s.a.s deyib salavat cekdim ne demekdir b
Qisqanc_meleyim [OFF] (14.11.2012 / 23:36)
Heqiqeten men yuxumda peybemgerimizi gormusem ozude cox agir xeste idim
Emerald-eyed-angel [OFF] (14.11.2012 / 22:08)
twk,maraqlidir.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6680 / 1469