canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Özününterbiyede Zikrin Rolu..

Allahı zikr etmek böyük bir ibadet, nefsin terbiyesinde tesirli bir amildir. Allahın zikri dedikde onu dil ve qelb ile xatırlamaq nezerde tutulu. “Sübhanellah”, “elhemdulillah”, “la ilahe illellah”, “Allahu ekber” en meşhur zikrlerdir.
Hezret Eli (e) buyurur : “Allahı kamil şekilde zikr et. Qelbinle dilin, batininle zahirin eyni olsun. Heqiqi zikr odur ki, insan öz nefsini unuda.”
İmam Sadiq (e) buyurur: “Heqiqi zikr eden insan günaha batmaz.” İslam peyğemberi (s) buyurur: “Üç şey ümmetim üçün çetindir.
1.Var dövletde mömin qardaşla beraber olmaq.
2.Xalqla insaflı olmaq.
3.Bütün hallarda Allahı zikr etmek. Zikr dedikde “Sübhan ellah”, “elhemdulillah” demek nezerde tutullur. Allahı zikr etmek odur ki, qarşıya haram iş çıxanda Allahdan qorxub günahdan uzaq olasan.”
Allahın zikri üçün heç bir hedd müeyyen olunmamışdır. “Ali-İmran” suresinin 41-ci ayesinde buyurulur: “Rebbini çox yad et, axşamlar ve seherler onun zikrinde ol.

İmam Sadiq (e) buyurur: “Allahın bacardıqca çox, gündüzün ve gecenin her saatında zikr edin. Allah o mömini yada salır ki, hemin mömin Allahı yada salmış olsun.” Hezret peyğemberden (e) soruşdular ki, mescid ehlinin yaxşısı kimdir? Hezret buyurdu ki, Allahı başqalarından çox zikr eden şexs.


Şerhler:
goysatan [OFF] (18.11.2012 / 12:45)
Amin
Aysel@ [OFF] (16.11.2012 / 19:54)
Qelbimiz,ruhumuz daim Allahïmïzla döyünsün her zaman in$Allah.Cox sagolun!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6692 / 1397