canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ayetullah üzma Fazil Lenkeraninin vesiyyet namesin

BİSMİLLAHİR-REHMANİR-REHİM
Sonuncu vesiyyet: 01 Ramazan 1427-ci il.


- Menim İmam Xomeyninin (r.h.) "Tehrirul-vesile" kitabına yazdığım "Tefsiluş-şerie” adlı şerhime (indiyedek onun otuz cilidi çap olunub) meslehet esasında emel olunsun. Elbette ondan istifade eden telebelin rahat şekilde ixtiyarında qoyulsun ve qalanlarını da çap etdikden sonra bu şekilde emel olunsun.

- Birinci derecede isteyirem ki, bir hissesi Bacekde olan evde, bir hissesi rehmetlik atamın hüseyniyyesindeki böyük otaqda ve bir hissesi de menim gündüzler oturduğum otaqda olan kitablarımın hamısını bir yere cem edesiniz ki, müracie edenlerin ixtiyarında olsun. Elbette, onlardan oğlum Mehemmed Cavad öz şexsi kitabxanası üçün lazım olanları götürsün ve ikinci merhelede de meslehet bilinen yerlere verilsin.

- Rehmetlik Ayetullah atam (r.h.) terefinden veqf olunan ve bendenin defterxanasının yerleşdiyi Hüseyniyyede cüme günleri, meherremlikde ve Fatimiyye günlerinde rovze meclisleri teşkil olunsun. Eger hansısa bir sebebden, meselen sel, zelzele, yaxud da küçeye düşmesine göre mümkün olmasa, başqa bir yere köçürülsün.

- Menden sonra qalan mallar ya telebelerin teqaüdüne, ya da Eimmeyi-ethar (eleyhimus-salam) adına fiqhi merkezin idaresine serf olunsun. Onun teyin etmek menim vesimin öhdesinedir. Elbette teqaüdlerin tam şekilde verilmesi lazım deyil, belke meslehet bilinen qeder.

- İsteyirem ki, Londonda Ehli-beyt mezhebini yayıb, dünyaya çatdırmaq üçün bir merkez açılsın.

- Lazımdır qeyd edem ki, Mehemmed Cavad ve Ehmedağa uzun illerdir ki, bu defteri layiqli şekilde idare edirler ve heç bir muzd almırlar. Men onlara teşekkür edirem, çünki, onların işleri, neticede İmam Zaman ağaya aiddir.

- Menim yaşadığım ve Bacekde yerleşen evim hörmetli xanımım Hacı xanım Laciverdinin evidir. Bütün ev, orada olan avadanlıq, xalça, qab-qacaq ve s. ona verilsin.

- Bütün bu sadaladığım işlerde menim vesim oğlum Mehemmed Cavad, nezaretçi ise Ehmedağadır.

- Sonda qeyd edim ki, mene aid


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6697 / 1185