canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
AŞURA -TARİXİ TİTREDEN HADİSE

Deyirler vaxt her şeyi ehate edir. Zamanı saxlamaq, vaxtı durdurmaq qeyri-mümkündür. Zaman öz axarı ile hereket edir ve baş veren hadiselerin üzerine tarixin qara perdelerini çekir. İller, esrler keçdikce baş veren hadiseler bir tarixe çevrilir. Lakin bezen bu hadiseler vaxtı üsteleyerek keçmişin qaranlıq perdelerini parçalayır. Bu hadiselerin tarixi üsteleyib xatirelerde yaşamasına da insan sebeb olur. Zamanın fövqünde durmağı ise yalnız ve yalnız şexsiyyetler bacarır. İnsan öz emeli, gördüyü işle zaman mefhumundan kenara çıxa bilir. Bele tarixi şexsiyyetlerden biri de 1400 il evvel yaşamış İslam dünyasının böyük şexsiyyetlerinden biri, Peyğemberimizin sevimli nevesi İmam Hüseyn olmuşdur.
"Menim mübarizemin meqsedi ceddim Mehemmedin ümmetini haqq yoluna yöneltmekdir..." deyib mübarizeye qalxdı İmam Hüseyn! İslam dinini gelecek nesillere olduğu kimi çatdırmaq, zülmkarlığı ifşa edib cemiyyetde edaleti berqerar etmek, Allahın haramlarını haram, halal buyurduqlarını halal bilsinler deye öz yaxınlarıyla böyük bir ordu ile üz-üze dayandı İmam Hüseyn! O, insanlara haqqı çatdırmaq üçün bu yolda her şeyini, hetta canını bele qurban verdi. İmam en sadiq sehabelerinin, ezizlerinin ölümüne, ailesinin esir düşmesine bele razı oldu, lakin edalet uğrunda mübarizeden bir an olsun çekinmedi.
Hele sağlığında iken Emevi xilafetinin bünövresini qoymuş Muaviye özünden sonra oğlu Yezidi hakimiyyete getirmek qerarına gelmişdi. Tarixden melum olduğu kimi, Yezid İslam dininin buyuruqlarına zidd olan işlere yol verir, içki içir ve müselmana, xüsusile de xelifeye yaraşmayan exlaqsız hereketler edirdi. Elbette ki, İmam Hüseyn Yezid kimi bir insanın müselmanlara xelifelik etmesine razı ola bilmezdi.
İmam "Eger Yezid kimi bir adam ümmetin rehberliyini ele alarsa, onda İslamın fatihesini oxumaq, matem saxlamaq lazımdır" deye buyurmuşdur.
Belelikle, Muaviye hicri tarixi ile 60-cı ilde vefat edir. Onun ölümünden sonra Yezid emisi oğlu Velide mektub yazıb İmam Hüseynden beyet almasını teleb


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Vahid=islam [OFF] (19.11.2012 / 19:41)
Men ozum esgerem, sehidliyi mene sevdiren imam Huseynin (e) edaletsizliye qarsi qoydugu "YOX" suaridir.!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6696 / 1304