canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SALAVATLA ZİNETLENEN ÖMÜR

Pehrizkar ve zahid alimlerinden biri buyurub: «Men ehd etdim ki, her gece yatmazdan evvel müeyyen miqdarda Hezret Muhemmed (s) ve Ali Muhemmede (e) salavat gönderim. Bir gece dost ve yaxınlarımdan bir destesi hücreme geldiler. Hücremdeki sıxlığa, vaxtın gec olmasına ve yorğunluğuma baxmayaraq, her geceki kimi salavatları gönderdim ve yatdım. Allahın Resulunun (s) hücreme daxil olduğunu yuxuda gördüm. O Hezretin (s) müqeddes vücudu ile her yer nura qerq oldu. Hezret (s) mene yaxınlaşaraq buyurdu: Haradadır o ağız ki, mene salavat gönderib? Onu öpmek isteyirem.
Hezretin (s) qarşısında «men» demeye leyaqet tapa bilmedim. Lakin o böyüklüyü sayesinde mübarek üzünü mene yaxınlaşdırıb üzümden öpdü. Sevinc içinde yuxudan ele oyandım ki, bütün dostlarım, yaxınlarım da oyandılar»

Ey Rebbim! Şükürler olsun Sene! Şükür Sene ki, salavat gönderenin «ziyaretine» sevgili Peyğemberimizin (s) özü gelir!

Meger insan üçün Peyğember (s) busesinden gözel bir şey ola bilermi? Bes bu ziyarete, bu sevgiye leyaqetimiz çatırmı? Ya salavatdır ki, bizi öz bereketiyle zinetlendirir ve izzetli edir?! Ya Peyğember (s) ve Ehli-Beytin (e) ezemetidir ki, salavat göndereni eziz edir?! Nedir salavat? Menası ne? Hikmeti ne? Faydası ne?

Eslinde «salavat» - Allah-Teala terefinden bütün müselmanlara eta edilmiş en gözel İlahi nemetlerden biridir. Hezret Muhemmed (s) ve onun Ehli-Beytine (e) salavat göndermek ele bir İlahi deyer ve köklü emellerdendir ki, her gün her bir müselman en azından 9 defe vacib namazlarında onu zikr edir. Salavat ele bir İlahi lütf ve rehmet menbeyidir ki, ağızları xoş etrli, qelbleri sevincli, vücudları Peyğember (s) sevgisine qerq edir.
Salavatın menaları

Salavatın menasına gelince lüğetde «dua» demekdir. Duaya şamil olduğu üçün namaz «selat» adlanır. Salavat iki cür menalandırılır: Birincisi «salam»dır ki, bu, ucalmaq, yükselmek, Allaha yaxınlaşmağı istemek menasına gelir.

İkincisi ise «namaz»dır ki, bu haletde insanın bütün beden


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Aysel@ [OFF] (19.11.2012 / 12:16)
Cox sagolun,bilmediklerimizi de öyrenirik.Allah razï olsun!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6696 / 1290